12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Gara sinucigasilor

Gara Craiova a devenit adapostul aurolacilor. Conflictul dintre acestia si politisti exista de mult timp. Scandalurile si amenzile sint la ordinea zilei. Multi aurolaci au primit amenzi chiar de citeva sute de milioane de lei, bani pe care nu vor avea de unde sa-i plateasca niciodata. In noaptea de miercuri spre joi, un tren accelerat nu a putut pleca din statie din cauza aurolacilor „dornici“ sa-si ia zilele pe calea ferata. Ieri, un aurolac s-a urcat pe acoperisul restaurantului Feroviarul, amenintind cu sinuciderea. Dupa aproximativ doua ore, a coborit si a mers singur la Politia Transporturi Feroviare, apoi si-a taiat venele…

Pirvu Ciolacu, zis Chinezu, un aurolac din Gara Craiova, a amenintat ieri ca se arunca de pe restaurantul Feroviarul. Urcat pe cladire, tinarul a amenintat ca se arunca daca nu ii sint eliberati prietenii luati la politie. Cu lame si cutite in mina, Chinezu isi aplica taieturi sub privirile ingrozite ale oamenilor strinsi in fata cladirii.

„Stateam cu prietenii si beam o bere linistit la barul de pe peron. Ne-am trezit cu jandarmii care s-au napustit asupra noastra. Ne-au dat cu spray paralizant in ochi si ne-au luat la bataie… Au casunat cu picioarele pe noi. Daca politia nu-mi elibereaza prietenii, ma arunc…“, tipa Chinezu de pe cladire. Tinarul a adresat injurii celor strinsi, ingroziti sa-l priveasca, dar si politistilor si jandarmilor. Vazind ca rugamintea nu-i este indeplinita, dupa aproximativ doua ore de amenintari cu sinuciderea, tinarul a coborit.

S-a prezentat la Politia TF, unde erau opriti pentru anchetare „tovarasii“ lui. In jurul orei 13.30, nebunia tinarului a ajuns la cote alarmante. Si-a taiat venele cu cutitul, politistii fiind nevoiti sa il transporte de urgenta la

Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova.

Din cauza „sinucigasilor“, un tren a stat o ora in gara

Dupa spusele aurolacilor, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2.00, se aflau in fata peronului din gara. „Un barbat imbracat civil s-a apropiat de noi si a inceput sa ne injure si ameninte. Vasile Sorin Popescu a fost lovit de acel ins. A casunat pur si simplu pe el, voia sa-l omoare. A venit jandarmeria, iar Sorin s-a speriat si a intrat sub locomotiva unui tren. Au venit jandarmii si, dupa ce l-au convins sa iasa, au casunat sa-l omoare in bataie“, povestea plingind sotia acestuia, Andreea Costache, de 17 ani.

Politistii spun ca sint nevoiti sa apeleze zilnic la ajutorul jandarmilor, iar folosirea spray-urilor paralizante face parte din procedura legala de imobilizare.

„In noaptea de miercuri spre joi, la ora 2.00, dupa sosirea trenului accelerat 1692, Florin Zamfir, de 22 de ani, din Caracal, Vasile Sorin Popescu, de 20 de ani, si Laurentiu F., de 23 de ani, din Craiova, au intrat sub locomotiva trenului amenintind ca se sinucid. Din aceasta cauza, trenul a plecat cu o intirziere de peste 45 de minute. Impotriva lor se efectueaza cercetari sub aspectul savirsirii infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Povestea s-a repetat joi, in jurul orei 10.00, cind aceiasi indivizi impreuna cu Pirvu Ciolacu, de 26 de ani, avind asupra lor lame si sticle sparte au provocat scandal in apropierea Garii Craiova. La scurt timp, trei dintre barbati au fost imobilizati cu ajutorul jandarmilor si condusi la sediul politei pentru cercetari“, a declarat Florentina Popescu, purtatoarea de cuvint a IJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS