10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate33 de pesedisti doljeni vor sa fie parlamentari

33 de pesedisti doljeni vor sa fie parlamentari

Miercuri, la ora 20.00, a expirat termenul pina la care membrii organizatiei doljene a Partidului Social Democrat si-au putut depune candidaturile pentru alegerile preliminare din cadrul partidului, in vederea alegerilor parlamentare din toamna.

Orice membru al organizatiei judetene si-a putut depune candidatura pentru alegerile preliminarii care se vor desfasura pe 5 septembrie, daca a demonstrat ca are sustinerea a cel putin 1.000 de membri ai partidului.

Desi nu s-au grabit sa-si depuna candidatura, lasind acest lucru pentru a doua parte a zilei de miercuri, toti actualii parlamentari PSD de Dolj s-au inscris pe liste pentru un nou mandat, pentru aceeasi camera a parlamentului. Au existat insa si doua exceptii: Adrian Paunescu, senatorul care a anuntat acum o saptamina ca nu va mai candida pentru parlament pe listele de la Dolj, si Virgil Popescu, actualmente deputat, care si-a depus candidatura pentru un fotoliu de senator. Pe linga numele actualilor deputati si senatori, este de remarcat ca fostii conducatori ai Consiliului Judetean Dolj si-au depus candidatura pentru un loc in parlament. Astfel, fostul presedinte al Consiliului Judetean Dolj si actualul presedinte executiv al organizatiei judetene a PSD, Ion Voiculescu, si-a depus candidatura pentru Camera Deputatilor, in timp ce fostii vicepresedinti ai CJ, actuali consilieri judeteni, Marin Diaconeasa si Petre Petrescu, vor sa ajunga senatori.

Ion Calin, prefectul de Dolj si presedintele organizatiei judetene a partidului, si-a depus, cum anuntase saptamina trecuta, candidatura pentru Camera Deputatilor, la fel ca si Monalisa Galeteanu, vicepresedinta Organizatiei Municipale Craiova a PSD, si Claudiu Manda, presedintele Organizatiei de Tineret a PSD Dolj.

Desi numai 1.000 de semnaturi erau necesare pentru depunerea candidaturii pentru alegerile parlamentare, au existat membrii PSD care au depasit de citeva ori limita minima de semnaturi. Recordul este detinut de Maria Schutz, candidata, pentru prima oara, la un loc in Senatul Romaniei, cu 6.317 semnaturi, de trei ori mai multe decit a prezentat actualul ministru al afacerilor externe, Mircea Geoana, pentru care au semnat 1.995 de membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS