Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Ampla actiune a Politiei Rutiere pe arterele din Severin

Efectivele Serviciului Politiei Rutiere Mehedinti si cele ale Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin au executat miercuri o ampla actiune pe principalele artere de circulatie din municipiu. Politistii au executat actiunea cu scopul de a preveni accidentele, dar si pentru a determina participantii la trafic sa respecte normele rutiere. Cu aceasta ocazie, au fost verificate peste 200 de autovehicule, fiind legitimati 255 de pietoni. In urma controalelor, agentii de politie au constatat si sanctionat 135 de abateri de la regimul circulatiei, retinind 15 certificate de inmatriculare pentru diverse defectiuni tehnice, dar si patru permise de conducere, deoarece soferii erau sub influenta bauturilor alcoolice. Au mai fost depistate si trei infractiuni la regimul circulatiei, respectiv de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice neinmatriculat si cu numere false, precum si conducerea unui autoturism suspendat. „Si in perioada urmatoare, actiunile de acest gen vor continua in municipiu si nu numai, pentru depistarea celor care incalca regulile de circulatie“, a spus inspector principal Titi Zorzoliu, de la Biroul Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

Cursuri de formare pentru prevenirea infectiei HIV

Organizatia „Salvati Copiii“, filiala Dolj, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Protectia Copilului si Adoptie Dolj, in cadrul programului „Educatie pentru sanatate“- finantat de fundatia britanica GLOBAL FUND -, sustine proiectul „Prevenirea infectiei HIV si a altor boli cu transmitere sexuala in institutiile pentru protectia copiilor“, in perioada 12-14 august, la Scoala nr. 22 din Craiova. Presedintele organizatiei, profesoara Cornelia Pasare, sustine ca in aceeasi perioada se vor desfasura cursuri de formare pentru personalul din centrele de plasament din judetele Dolj si Olt. Aceasta apreciaza ca personalul care intra in contact direct cu copiii si care are grija de ei nu este numeros: „Un singur educator trebuie sa se ocupe de 10-15 copii si tineri, ceea ce creeaza o <<foame>> de afectiune si ingrijire, principala cauza a vulnerabilitatii lor. Acesta cauza impreuna cu altele pot duce la un comportament sexual neprotejat“.

b15% din suprafata agricola a Doljului, la voia intimplarii

Suprafata de pasuni si finete naturale a Romaniei este de 4,9 milioane de hectare, ceea ce face ca tara noastra sa se situeze pe locul cinci in Europa, dupa Franta, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Spania si Germania. In Dolj, pasunile naturale sint intinse pe o suprafata de 70.822 ha, iar finetele naturale pe o suprafata de 2.766 ha, ceea ce reprezinta 15% din suprafata agricola a judetului. Majoritatea acestor suprafete sint neamenajate, masa furajera crescind la intimplare. Cea mai mare parte a acestor suprafete se gasesc in administrarea consiliilor locale comunale, care ar trebui sa le intretina si sa le exploateze in folosul comunitatii. In cele mai multe cazuri, interventia consiliilor comunale se limiteaza la simpla parcelare si inchiriere a suprafetelor catre proprietarii de animale chiar si in conditiile in care pasunile sint napadite de maracinisuri sau arbusti necomestibili pentru animale. Lipsa unui program coerent la nivelul judetului in vederea amenajarii si intretinerii suprafetelor de pasuni si finete naturale lasa 15% din suprafata agricola a judetului la voia intimplarii si a naturii.

Geamuri taraniste sparte de un necunoscut

Deputatul Cornel Boiangiu, presedintele PNTCD Dolj, a ramas fara geamuri la imobilul sau situat pe strada Imparatul Traian din Craiova. Miercuri, in jurul prinzului, o persoana ramasa inca neidentificata i-a spart geamurile la toate cele patru ferestre de la strada. Omul politic doljean n-a aflat inca de intimplare, fiind plecat in Franta de citeva zile. Lucratorii Sectiei 3 Politie Craiova fac toate eforturile pentru a-l depista pe autorul distrugerii inainte de intoarcerea deputatului. Politistii au in vedere mai multe piste: cel care i-a spart geamurile lui Boiangiu este fie un dusman politic, fie un fost pacient al doctorului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare, al carui director a fost cu citiva ani in urma, fie chiar un hot pe care-l batea gindul sa-l jefuiasca pe deputat.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version