10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatuia lui Bulucea, la fiare vechi

Statuia lui Bulucea, la fiare vechi

Primaria Craiova intentioneaza sa mute statuia din bronz care troneaza in mijlocul hipodromului, edificiu care intruchipeaza doi cai inaripati. Noua locatie va fi postamentul din beton armat de la intrarea principala a parcului, care este momentan liber. „Dupa calculele noastre, statuia este mult mai mica decit postamentul din parc, dar este pacat sa se piarda. Cei doi cai au o inaltime de 2,5 metri, iar postamentul, aproximativ cinci metri“, a declarat directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), Ilie Badescu. Fostul primar al Craiovei, Vasile Bulucea, avea insa alte planuri cu postamentul de la intrarea in parc.

Acesta ridicase, de asemenea, o statuie care reprezenta un cal inaripat, construita din fier vechi, pe care insa nu a mai apucat sa o vada ridicata pe soclu. Conducerea RAADPFL considera ca statuia lui Bulucea nu este potrivita pentru a-i intimpina cum se cuvine pe locuitorii Craiovei.

Pentru ca planul sa fie pus in practica, trebuie ca proiectul sa fie mai intii aprobat de un arhitect.

Hipodromul – fara statuie

Conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ are intentii mari si in privinta destinatiei hipodromului din Parcul „Romanescu“. Ilie Badescu a declarat ca doreste sa redea hipodromului stralucirea de altadata prin reluarea curselor hipice.

Singurul impediment este numarul scazut de crescatori de cai din judet, problema care va fi analizata in viitorul apropiat. „Vrem sa redam craiovenilor placerea de a urmari curse de cai pe hipodromul din parc, asa cum se intimpla in prezent la Ploiesti.

Starea actuala a gazonului este buna si nu necesita lucrari de amenajere.

Singura problema pe care trebuie sa o rezolvam este atragerea crescatorilor de cai, dar cred ca si aici vom gasi solutii“, a declarat Badescu. Directorul RAADPFL deplinge soarta actuala a hipodromului, pe care au loc evenimente de tot felul, mai putin cele pentru care a fost conceput. „La sfirsitul acestei saptamini (ieri – n.r.) va fi organizat la hipodrom un congres al Martorilor lui Iehova. E bine ca sint activitati, dar nu e normal ca acestea sa devina o obisnuinta. Hipodromul trebuie sa ramina destinat curselor de cai“, a precizat Badescu. La evenimentul de duminica era asteptat si primarul Antonie Solomon, care nu a confirmat insa participarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS