Acasă Actualitate Autoritatile locale din Romania cer guvernului 12.800 de miliarde de lei

Autoritatile locale din Romania cer guvernului 12.800 de miliarde de lei

-

In urma unei reuniuni care a avut loc la Snagov, la sfirsitul saptaminii trecute, Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) a cerut premierului Adrian Nastase gasirea urgenta de solutii pentru acoperirea unui deficit bugetar de peste 12.800 de miliarde de lei.

Din cauza neincasarilor inregistrate la bugetul de stat, precum si a unei proaste redistribuiri a fondurilor existente, autoritatile locale trec printr-o criza financiara fara precedent. Numai judetul Dolj ceruse 590 de miliarde de lei, la rectificarea bugetara din luna iulie, din care nu a primit nici un ban.

In ordinea descrescatoare a sumelor cerute de UNCJR, mentionam: 2.500 de miliarde de lei pentru finantarea lucrarilor efectuate pe drumurile judetene conform programelor aprobate, precum si suplimentarea subventiilor pentru drumurile publice; 2.400 de miliarde pentru plata unor datorii istorice privind unele lucrari publice executate si nedecontate; 2.000 de miliarde pentru plata integrala a ajutorului social (ca venit minim garantat) si a celui pentru incalzirea locuintelor; 1.800 de miliarde – subventiile la energia termica livrata populatiei; cite 1.200 de miliarde – pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap, a insotitorilor acestora si sustinerea sistemului de protectie a copilului, respectiv finantarea cheltuielilor cu amenajarea sediilor de primarii la comunele nou-infiintate in tara; 900 de miliarde pentru igienizarea scolilor si cofinantarea lucrarilor de reabilitare prin programele derulate cu Banca Mondiala si circa 800 de miliarde de lei pentru decontarea cheltuielilor facute cu organizarea alegerilor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima centrală nucleară din Elveţia a fost deconectată

În 2017 cetăţenii din Elveţia s-au pronunţat în cadrul unui referendum pentru ieşirea din reţeaua nucleară. Acum, la Mühleberg, a fost deconectată...

Primarul din Poiana Mare a pierdut procesul cu ANI

Magistraţii de la Curtea Supremă au hotărât, miercuri, să admită recursul Agenţiei de Integritate în procesul intentat de Marin Vintilă, edilul din Poiana Mare.