Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Prostituata ranita in ceafa de o sageata

O tinara prostituata de nationalitate romana a ajuns in stare grava la spital, dupa ce o sageata lansata de un necunoscut a nimerit-o in ceafa, informeaza Kataweb.it. Incidentul a avut loc in urma cu doua zile, in Nuovi Ligure, Italia. „Mai intii m-am gindit ca m-a lovit cineva cu ceva in cap“, a povestit fata carabinierilor. In schimb, medicii au descoperit ca fata fusese ranita de o sageata de 40 de cm, folosita de obicei in poligoanele pentru tragerile cu arcul. Tinara, care nu a fost capabila sa spuna daca a fost lovita de cineva care se afla pe cimpul din apropierea strazii sau de un automobilist aflat in trecere, se afla in grija medicilor.

Trei minori romani, arestati de politia italiana

Locuitorii cartierelor romane Balduina, Monte Mario si Fleming au fost terorizati in ultimele saptamini de o banda de hoti romani, care patrundeau in apartamente in toiul noptii, ii narcotizau pe locatari, dupa care jefuiau linistiti locuinta. Dupa cum informeaza agentia italiana Adnkronos, carabinerii i-au arestat joc pe cei cinci hoti. Este vorba de doi barbati de peste 30 de ani si trei minori, dintre care doua fete si un baiat, toti de nationalitate romana. Cei cinci infractori erau adevarati specialisti in domeniu. Intrau in apartamente pe ferestre sau balcoanele, lasate deschise pe timpul noptii, catarindu-se pe burlanele din afara blocului. O data intrati in apartament, acestia se foloseau de un spray tranchilizant pentru a nu-i trezi pe locatari. Controalele carabinierilor, intensificate in ultima perioada din cauza denunturilor cetatenilor din zona, au permis capturarea celor cinci infractori, in timp ce acestia incercau sa intre intr-un alt apartament. La vederea carabinierilor, hotii au incercat sa fuga. Unul dintre ei s-a aruncat in gol de la o inaltime de opt metri, fracturindu-si un picior. Oamenii legii au reusit sa recupereze bunurile furate din doua apartamente.

Plati compensatorii pentru minerii disponibilizati

Conducerea Centralei Nationale Miniere (CNM) s-a intilnit la Bucuresti, cu ministrul economiei si resurselor, Dan Ioan Popescu, pentru a negocia drepturile compensatorii pe care urmeaza sa le primeasca minierii disponibilizati. Potrivit lui Marin Condescu, presedintele CNM, pina la sfirsitul acestui an, vor fi disponibilizati peste 2.000 de ortaci din toata tara: 400 din Valea Jiului, 800 de la Min Vest Deva, 500 de la Remin Baia Mare si 400 de la Societatea Carbunelui Ploiesti. Acestia vor primi 150 de milioane de lei si doua salarii medii pe economie, la care se adauga un venit lunar de 5,7 milioane de lei, acordat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale pe o perioada cuprinsa intre 18 si 24 de luni, cu pastrarea locului de munca. Marin Condescu a precizat ca acesti bani se vor acorda chiar daca persoana disponibilizata isi va gasi un loc de munca, singura conditie fiind sa nu se angajeze la o societate de stat. In urma discutiilor purtate intre sindicate si conducerea ministerului s-a mai stabilit ca responsabilitatea coordonarii si conducerii activitatii din Complexul Energetic Rovinari, Turceni, Craiova, Societatea Nationala a Lignitului si SIM revine prin ordin al ministrului secretarului de stat Gavril Baican.

Culegator de ciuperci atacat de un urs infometat

Ioan Turu, de 49 de ani, din comuna vilceana Malaia, a ajuns joi, la ora 15.00, la Unitatea de Primiri Urgente Ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta Vilcea, in stare grava, dupa ce a fost atacat de un urs. Barbatul se afla in albia unui riu de pe raza localitatii si cauta ciuperci cind a fost atacat de ursul infometat. Ioan Turu a fost sfisiat de fiara care i-a sarit in spate. Vilceanul, doborit la pamint, nu a mai putut decit sa strige dupa ajutor. Citiva localnici au auzit strigatele disperate si au venit sa-l salveze. Ioan Turu zacea intr-o balta de singe si din fericire nu-si pierduse cunostinta. O ambulanta de la Statia de Salvare Brezoi a sosit la fata locului, acordind victimei primele ingrijiri. Barbatul a suferit o fractura la gamba cu sectiune, plaga penetranta submandibulara si pe partea dreapta a fetei si multiple plagi produse prin muscatura, avind si membrele superioare sfisiate. Transportat de urgenta la Spitalul Judetean din Rimnicu Vilcea, Ioan Turu a fost supusa unei interventii chirurgicale. Medicii vilceni sint optimisti si considera ca barbatul va supravietui acestui nefericit incident.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version