11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerciantii fac legea in Piata Centrala din Craiova

Comerciantii fac legea in Piata Centrala din Craiova

In Piata Centrala din Craiova, legumele si fructele au, in general, cele mai mici preturi din oras. Economia facuta de craiovenii care isi fac aprovizionarea de aici sta insa sub semnul intrebarii. O parte dintre comerciantii care vind legume si fructe isi rotunjesc simtitor veniturile din banii nostri.

Miercuri, 28 iulie, in jurul orei 18.00, un craiovean care cumparase piersici s-a dus, de curiozitate, sa vada daca i se pusese in plasa cantitatea de fructe pe care o platise. Surpriza! Cintarul de control al pietei ii arata ca fusese inselat cu aproape 200 de grame. Omul s-a intors si a intrebat-o pe tinara care ii cintarise fructele de ce il fura.

La auzul acuzei, alta vinzatoare i-a smuls omului sacosa din mina, a pus-o pe cintar si in viteza mare a completat cantitatea. Craioveanul insa, suparat de mama focului, a vrut sa dea fructele inapoi si sa isi recupereze banii. La auzul acestei pretentii, vinzatoarele au inceput scandalul. L-au facut pe bietul om cu ou si cu otet si i-au ris in nas. Omul insa s-a suparat si s-a dus glont la biroul gardienilor publici si s-a intors cu un reprezentant al fortelor de ordine. Basca si cu o alta femeie care patise acelasi lucru. Craioveanca daduse 30.000 de lei si i se pusesera struguri de 25.000 de lei.

Cintarul de control s-a defectat din motive necunoscute

Gardianul public a pus sacosele pe cintarul de control, care se defectase subit, in nici trei minute, din motive greu de elucidat. Reprezentantul gardienilor a vazut cum sta treaba si s-a intors cu tot cu pagubiti la mesele de unde fusesera cumparate fructele.

Clientii au fost, ca din intimplare, impinsi si imbrinciti. Bineinteles, total neintentionat, li s-a spus ca nu sint sanatosi la cap si multe alte cuvinte pe care hirtia nu le suporta. Vinzatoarele spuneau ca ele au doua milioane pe luna de la patron si ca nu se pot descurca din salariu. Cind li s-a replicat ca mai sint si alti oameni care cistiga tot atit si nu baga mina in buzunarul nimanui, au inceput sa rida.

Cei doi craioveni inselati au plecat cu gardianul sa faca plingere. Lucru care nu s-a mai intimplat insa. Cind au auzit cite formalitati au de indeplinit, oamenii s-au lasat pagubasi. Oricum, amenintarile voalate, intimidarile si mahalagismele nu au incetat pina cind bietii oameni nu au plecat. Apoi precupetii si-au vazut linistiti de treaba, mindri de victoria pe care o repurtasera in fata „fraierilor“ de clienti, pe care ii inselasera si din banii carora maninca si ei, anumiti vinzatori, o piine. Sau un cozonac, dupa posibilitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS