Acasă Actualitate Asistentii maternali si tinerii de la Centrul de Plasament „Zorile“ vor protesta...

Asistentii maternali si tinerii de la Centrul de Plasament „Zorile“ vor protesta in fata guvernului

O parte dintre asistentii maternali din Olt, dar si tineri din Centrul de Plasament „Zorile“ Slatina se pregatesc pentru un miting in Bucuresti, pentru ca protestul de acum doua saptamini din fata Consiliului Judetean Olt nu le-a adus raspunsul dorit.

Reprezentantii celor implicati, Lagarder Danciu – din partea tinerilor si Elena Giurca – din partea asistentilor maternali, au depus actele necesare pentru autorizarea unui miting de protest in fata Palatului Victoria, pentru 9 august 2004, intre orele 10.00 si 14.00. Raspunsul primit de la secretariatul Primariei Capitalei i-a incurajat pe protestatari, care asteapta sa-si ridice autorizatia.

Asistentii maternali au hotarit sa mearga la Bucuresti, deoarece nici Consiliul Judetean Olt, nici Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului nu s-au implicat pentru rezolvarea problemelor.

Asistentii maternali reclama faptul ca sint obligati sa ia in plasament al doilea copil, pentru a-l putea pastra pe primul, ca nu li se acorda concediul de odihna, ca sint sistematic hartuiti de reprezentantii DGPDC, care vin in controale, ca au fost jigniti in repetate rinduri, iar copiii dati in plasament sint plimbati de la un asistent la altul.

Tinerii institutionalizati sint nemultumiti de calitatea produselor alimentare si de imbracaminte, de conditiile de locuit, de faptul ca nu s-a elaborat nici o strategie in ceea ce-i priveste dupa terminarea studiilor si majorat.

Exit mobile version