17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateACETI acorda slatinenilor scutiri la plata penalitatilor

ACETI acorda slatinenilor scutiri la plata penalitatilor

Adunarea Generala a Actionarilor de la SC ACETI SA, societate aflata in proprietatea Consiliului Local Slatina, a hotarit sa scuteasca asociatiile de proprietari de la plata penalitatilor.

Societatea ACETI are de recuperat, numai de la asociatiile de proprietari, sume reprezentind penalitati de aproximativ 5,7 miliarde de lei.

Facilitatea va fi acordata de ACETI asociatiilor de proprietari, iar acestea, la rindul lor, vor sterge penalitatile proprietarilor cu datorii. Proprietarii vor avea obligatia sa achite esalonat intreaga suma reprezentind debitul, pina la sfirsitul anului, situatie in care penalitatile vor fi sterse suta la suta. Daca, in schimb, plata debitului se va face pina in iulie anul viitor, penalitatile vor fi sterse in proportie de 75 la suta.

In perioada imediat urmatoare, se continua controalele la asociatii, pe masura ce verdictul va fi dat de catre Auditul Primariei Slatina, acestea beneficiind de facilitati.

Masura a fost luata pentru a veni in sprijinul slatinenilor aflati in incapacitate de a-si plati datoriile, multi dintre ei fiind in proces cu asociatiile si in pericol de a-si pierde apartamentele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS