8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate4.000 de locuri de veci - suplimentate in cimitirele din Banie

4.000 de locuri de veci – suplimentate in cimitirele din Banie

Viceprimarul Nedelescu: „Ar fi risul de pe lume sa n-avem unde ingropa mortii!“

Administratia craioveana s-a hotarit sa caute solutii in problema suprapopularii cimitirelor orasului. Din lipsa de spatii, unele dintre ele s-au extins pe terenurile agricole din apropiere, iar in altele cavorile sint supraetajate. In consecinta, primaria a cerut sugestii din partea celor abilitati. Este vorba despre extinderea cimitirului Craiova Nord, cu 1.000 de locuri si Dorobantia – 3.000 de locuri, in functi de bugetul alocat.

„Asta ar fi risul de pe lume sa n-avem unde sa ingropam mortii! Am discutat cu domnul Badescu (Ilie Badescu, directorul RAADPFL – n.r.) si astept propuneri de la dumnealui pentru extinderea cimitirelor existente sau infiintarea unora noi“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

Acesta a mai spus ca intentioneaza sa elaboreze un program de modernizare a cimitirelor orasului, primul pe lista fiind cimitirul Ungureni, pentru care

s-au obtinut la rectificarea bugetara 200 de milioane de lei, destinati repararii aleilor. Tot acolo, primaria vrea sa ridice o capela si un sediu pentru administratie. De asemenea, in urma numeroaselor sesizari venite pe adresa primariei, edilii au decis sa apeleze la ajutorul jandarmilor pentru paza cimitirelor din oras. In multe dintre ele, din lipsa pazei, mormintele sint profanate frecvent, iar inmormintarile se fac sub asediul puzderiei de cersetori care cer bani rudele decedatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS