13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVizita maraton la Bucuresti a Lordului Primar Robert Finch

Vizita maraton la Bucuresti a Lordului Primar Robert Finch

Robert Finch, Lordul Primar al districtului financiar al Londrei – City of London -, se va afla de astazi, 29 iulie, la Bucuresti, pentru o vizita de doua zile. El va fi insotit de o echipa de experti britanici pe probleme de consultanta legala si servicii financiare reprezentind firme prestigioase, cum ar fi: Linklaters, Stephenson Harwood, Freshfields, Eversheds, Norton Rose si HSBC. Lordul Primar va fi protagonistul unui adevarat maraton al intilnirilor oficiale, printre gazdele sale numarindu-se Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase, ministrul de finante, Mihai Tanasescu, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Sergiu Oprescu, si primarul Capitalei, Traian Basescu.

Lordul Primar are atributiile unui ambasador si se dedica promovarii City of London drept cel mai important centru financiar si de afaceri din intreaga lume.

Gazda a peste 280 de banci straine, City of London are o contributie de 3% la Produsul Intern Brut al Marii Britanii si detine 45% din piata globala de capital. Districtul financiar londonez este locul ideal pentru afaceri, dupa cum demonstreaza statisticile: 504 miliarde de dolari – valoarea schimburilor valutare zilnice; 2.000 de miliarde de dolari pe an reprezentind tranzactii cu metale; 1.046 de milioane de lire sterline din profituri externe generate de industria maritima; 884 de miliarde de dolari pe zi din tranzasctii cu contracte futures internationale – Euronext.liffe; 1.200 de miliarde de lire sterline reprezentind active administrate de fonduri de pensii (locul trei in lume); 70% din tranzactiile cu euroobligatiuni; 19% din imprumuturile internationale realizate in Marea Britanie (cea mai mare piata unica); 23% (76.000) din locurile de munca din City of London sint generate de companiile europene de pe continent; 381 de companii straine cotate la Bursa de Valori din Londra LSE).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS