15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Dan Ilie Morega, noul presedinte al PNL Gorj

Dan Ilie Morega este, incepind de marti, noul presedinte al Organizatiei Judetene Gorj a Partidului National Liberal. Pina sa ajunga in fruntea liberalilor gorjeni, Morega a mai fost vicepresedinte al filialei gorjene a PRM si membru al PSD. El a cochetat cu PNL si inainte de alegerile locale, dar nu a fost agreat de conducerea de atunci a partidului. Dan Ilie Morega spune ca a facut o politica liberala si inainte de 1989 si a obtinut de doua ori titlul de Eroul al Muncii Socialiste.

In ultimele saptamini, organizatia gorjeana a PNL a fost condusa de un comitet de initiativa, dupa ce fostul presedinte, Gheorghe Grivei, a fost exclus din partid din cauza ca a pactizat cu PSD in consiliul judetean.

Primarul din Tirgu Jiu si presedintele consiliului judetean isi petrec concediul impreuna

Primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, si presedintele Consiliului Judetean Gorj isi vor petrece impreuna concediul pe litoralul Marii Negre. Acestia au plecat miercuri spre Mamaia si vor reveni la lucru la inceputul lunii august. Primarul Florin Circiumaru a spus ca de patru ani merge in concediu impreuna cu Ion Calinoiu. Anul trecut, cei doi au fost insotiti si de Ion Vulpe, fostul director al CNLO.

88 de posturi si catedre neocupate in Dolj

Prima etapa a repartizarii computerizate a cadrelor didactice care au obtinut medii peste 7.00 la concursul de titularizare din 15 iulie, in judetul Dolj, a avut loc luni seara la sediul inspectoratului. Desi concurenta a fost acerba, din 318 posturi/catedre titularizabile (viabile pe patru ani – n.r.) au fost ocupate 230, fireste, 88 raminind libere pentru cea de-a doua etapa – desfasurata la nivel national – programata miercuri, 27 iulie.

Dintre cele 88 de posturi/catedre libere, 39 sint in Craiova, cele mai multe inregistrindu-se la muzica instrumentala (20 de catedre), discipline tehnice (5) etc. In judet, din cele 49 de posturi / catedre titularizabile, cele mai multe ramase neocupate sint la religie (20), urmind disciplinele tehnice, educatia fizica, educatia plastica si limba romani.

Penurie de bilete de tratament pentru pensionarii olteni

Cererea de bilete din rindul pensionarilor din judetul Olt pentru aceasta perioada a crescut simtitor. Conform directoarei Casei Judetene de Pensii, Silvia Draghici, pentru a unsprezecea serie din acest an au fost puse la dispozitia pensionarilor 500 de bilete. Acestea sint pentru statiuni in toate zonele tarii, dintre care 44 s-au acordat gratuit, iar 100 au revenit asiguratilor. Pina in prezent, au fost valorificate 350 de bilete dintre cele peste 2.000 de cereri sosite pe adresa institutiei. In primul semestru al acestui an, pentru judetul Olt, au fost repartizate 5.057 de bilete, dintre care au fost valorificate numai 2.702.

Sindicalistii din invatamint someaza ministerul pentru neplata gradatiei de merit

Cadrele didactice din invatamintul preuniversitar care au gradatii de merit pe perioada vacantei de vara nu si-au primit banii cuveniti conform legislatiei. Conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI) a transmis marti, 27 iulie, o nota de protest ministrului educatiei, Alexandru Athanasiu, prin care ii solicita sa emita un ordin pentru plata cadrelor didactice cu gradatie de merit, incepind cu 1 iulie 2004. Presedintele filialei Dolj a FSLI, Constantin Rada, si-a exprimat indignarea fata de pozitia si indolenta Ministerului Educatiei si Cercetarii in acest sens: „Daca ministrul Athanasiu nu va emite ordinul, incepind cu 1 iulie, pentru plata drepturilor banesti ale cadrelor didactice indreptatite, FSLI va actiona in instanta ministerul, astfel incit profesorii sa-si recupereze banii de care au fost prejudiciati“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS