10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru statii de distributie GPL, inchise de pompierii mehedinteni

Patru statii de distributie GPL, inchise de pompierii mehedinteni

Controalele intreprinse in ultima perioada de pompierii mehedinteni la unitatile care distribuie GPL prin statii de tip SKID, la agentii economici care comercializeaza produse petroliere si la punctele de desfacere a buteliilor de aragaz au scos la iveala grave deficiente, care pot pune in orice moment in pericol siguranta si chiar viata cetatenilor din vecinatate.

In ceea ce priveste distribuitorii de GPL, pompierii au concluzionat ca nu sint respectate distantele de siguranta intre statii si vecinatati (la punctele de lucru situate pe Calea Tirgu Jiu nr. 50 si Calea Craiovei nr. 27, apartinind de SC BULROM GAS IMPEX SRL Bucuresti si administrate de SC NORD SERVICE SRL Craiova; punctul de lucru situat pe strada Romana nr. 1, apartinind de SC CRIMBO GAS SRL Bucuresti, si la punctul de lucru de pe Calea Timisoarei nr. 187, apartinind de SC AYRO GRUP SRL Bucuresti).

Pompierii au depistat ca nu sint intocmite planurile de protectie la incendiu stabilite de legislatia in vigoare sau punctele de lucru nu au asigurata dotarea cu mijloace de prima interventie, conform Normativului de proiectare, executie si exploatare a statiilor de distributie GPL la autovehicule.

In urma acestor controale s-a suspendat activitatea celor patru puncte de lucru, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 25 de milioane de lei, precum si sanctiuni complementare de retragere a autorizatiei.

„Negativ este faptul ca in prezent exista o cerere tot mai mare de a se amplasa astfel de statii in cartiere din interiorul municipiului, chiar daca investitorii nu poseda autorizatii din punct de vedere PSI, punindu-se in pericol cartierele de locuit. In aceasta situatie se gasesc SC ALFAMAG SRL, cu un SKID amplasat pe strada Pacii, fara respectarea distantelor de siguranta fata de blocurile de locuit, si SC TAXI YGREC SRL, care a amplasat un SKID pe strada Crisan, de asemenea, fara sa respecte distantele de siguranta“, a spus colonel Ion Plesu, comandantul Grupului de Pompieri „Drobeta“ al judetului Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS