14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGENERAL COMI si CJ Dolj se acuza reciproc

GENERAL COMI si CJ Dolj se acuza reciproc

SC GENERAL COMI SA, firma angajata de Consiliul Judetean (CJ) Dolj sa ridice noul sediu al Centrului Militar Zonal, acuza administratia locala ca nu si-a indeplinit angajamentele luate prin contract. La sfirsitul saptaminii trecute, conducerea societatii a trimis o scrisoare catre edilii judetului, prin care ii acuza, printre altele, ca nu s-au ocupat de obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare pentru executia lucrarilor la retelele de utilitati (gaze si electricitate). Firma mentionata se angajase in noiembrie 2003 ca pe 15 martie 2004 va preda la cheie cele trei corpuri de cladire din strada Frunze, costul lucrarilor ridicindu-se la 14 miliarde de lei. Nici pina in prezent lucrarile nu sint finalizate, cu toate ca firma GENERAL COMI incaseaza penalizari de cite 12 milioane de lei pentru fiecare zi de intirziere.

Victor Odolbasa, vicepresedintele CJ Dolj, a spus ca penalizarile au inceput din 30 iunie, nu de la 15 martie, cum ar fi fost normal, cu toate ca ulterior s-a recunoscut ca pe 2004 nu s-a incheiat nici un act aditional la contract, care sa stipuleze prelugirea termenului de predare a lucrarii. Administratia judeteana spera ca macar unul dintre corpurile de cladire sa fi fost finalizat, pentru a muta aici logistica Centrului Militar, care in prezent se afla in sediul de pe strada Jietului.

Avizele discordiei

Pentru ca actualul sediu al CMZ a devenit proprietate privata, bugetul local plateste lunar o chirie de aproape 1.000 de dolari pentru spatiul ocupat. Totusi, „acoperisul nu este gata, parchetul la fel, tocaria nu s-a instalat“, motivatiile firmei, cum ca lucrarile ar fi fost intirziate de avizele pe care CJ nu le-a luat pentru retelel de utilitati, nefiind reale.

La rindul sau, CJ spune ca firma GENERAL COMI trebuia sa obtina acele avize, pentru ca valoarea retelelor de utilitati (peste 290 de milioane – energia electrica si aproape 40 de milioane – conducta de gaze) a fost inclusa in valoarea lucrarilor. Motivatie care, la rindul ei, nu se sustine, deoarece responsabilii din CJ nu au fost in stare sa demonstreze ca au prevazut o clauza in contract, potrivit careia firma care executa lucrarile se va ocupa de obtinerea avizelor necesare. Or, se stie ca, in mod normal, de obtinerea unor asemenea avize se ocupa beneficiarul lucrarii, si nu executantul. In cazul de fata, Consiliul Judetean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS