16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiecte de peste 4.000.000 de euro asteapta aprobarea UE

Proiecte de peste 4.000.000 de euro asteapta aprobarea UE

Administratia doljeana asteapta aprobarea Comisiei Europene pentru trei proiecte in valoare de peste patru milioane de euro, pe care le-a depus in cadrul programelor cu finantare externa pentru cooperarea transfrontaliera cu Bulgaria.

Primul, si cel mai important din punct de vedere financiar, a fost depus in cadrul Programului PHARE CBC (cooperare transfrontaliera) 2004, are o valoare de 4.000.000 de euro si are drept scop infiintarea punctului de trecere a frontierei Rast-Lom.

Proiectul a fost deja selectat si aprobat de Comisia Mixta Romania – Bulgaria, aflindu-se pe masa Comisiei Europene, pentru avizul final.

Acesta urmareste imbunatatirea infrastructurii locale transfrontaliere si inlaturarea obstacolelor administrative pentru libera circulatie a persoanelor, bunurilor si serviciilor peste granita. Lucrarile finantate cuprind amenajarea cladirii existente pentru punctul de trecere a frontierei, executarea unui cheu de incarcare-descarcare, amenajarea de cheiuri pentru incarcarea masinilor pe feribot, cit si pentru parcare, a drumurilor de legatura, precum si modernizarea unui tronson de drum judetean (31 de kilometri pe DJ 561D, intre localitatea Giubega si portul Rast).

Agricultura si turism

In cadrul Programului PHARE CBC 2003, CJ Dolj a depus in cursul lunii iulie un proiect cu titlul „Realizarea unui studiu in zona transfrontaliera privind infiintarea unei retele de centre de colectare si selectare a legumelor si fructelor“, in valoare de 43.570 de euro. Dupa cum se si intituleaza, proiectul urmareste colectarea acestor produse de la producatorii individuali si asigurarea tuturor facilitatilor in vederea comercializarii.

Ultimul dintre proiectele supuse aprobarii are o valoare de 38.670 de euro si are drept scop promovarea turismului in localitatile de pe cele doua maluri ale Dunarii. Autoritatile vor acesti bani pentru a crea o retea transfrontaliera a operatorilor de turism prin actiuni comune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS