Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

S-au dat rezultatele finale la titularizare

La concursul de titularizare in invatamintul preuniversitar doljean, sustinut pe 15 iulie, din 1.929 candidati prezenti, 145 de nemultumiti au depus contestatii. Rezultatele au aparut la ISJ Dolj joi, presedintele comisiei de mobilitate a miscarii personalului didactic, Florea Gaina, afirmind ca n-au lipsit surprizele: „Dintre cele 145 de lucrari, doar la 29 s-au modificat notele. La 23 de lucrari s-au marit mediile, iar la sase s-au micsorat. Dintre cele 23 de lucrari, initial, sapte au avut medii sub 5.00, dupa recorectare au primit peste 5.00, iar o lucrare care era notata peste 5.00, la reevaluare a obtinut sub aceasta nota“. In prezent, rezultatele finale s-au modificat insignifiant. Pe transe de medii, din totalul de 1.929 de concurenti, 490 au obtinut note sub 5.00, 665 de candidati au primit note intre 5.00 si 6,99, iar 769 de candidati au obtinut note de titularizare cuprinse intre 7.00 si 9,99. De asemenea, s-au inregistrat cinci medii de 10.

Disponibilizari la UM Sadu

Uzina Mecanica Sadu va concedia in luna august aproximativ 100 de angajati. Pompiliu Panoiu, directorul Uzinei Mecanice Sadu, a declarat ca uzina face reducerile de personal din rindul angajatilor indirect productivi, pentru a-si putea eficientiza activitatea. Majoritatea productiei fostei uzine de armament este destinata exportului, iar pentru competitivitate are nevoie de preturi cit mai mici, in raport cu firmele similare din strainatate. Viitorii someri ai UM Sadu vor primi timp de trei ani salariile actuale, indiferent daca ies la pensie, isi gasesc un nou loc de munca sau ramin in evidentele cu cei aflati in cautarea unei slujbe. Uzina a mai disponibilizat de la inceputul anului, in diferite etape, aproximativ 100 de muncitori, majoritatea plecind la cerere. UM Sadu este una dintre putinele uzine de profil care nu vor fi desfiintate, fiind considerata unitate strategica.

Alti 60 de „Scorpioni Rosii“ au revenit acasa

Un nou esalon de 60 de militari craioveni, care se intorc din Irak, a aterizat vineri, pe Aeroportul din Craiova, la bordul unui avion ROMAVIA. Cei 60 fac parte din cei 405 militari ai Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“, care a efectuat in ultimele sase luni misiuni in regiunea orasului Nasiriyya. Pe aeroportul craiovean, „Scorpionii Rosii“ au fost intimpinati de generalul de brigada Ion Pilsoiu, comandantul Brigazii a II-a „Rovine“, precum si de membri ai familiilor lor. Aeronavele ii vor transporta pe militarii craioveni din Irak la Craiova, din doua in doua zile, intregul efectiv de soldati urmind sa se intoarca pina pe 2 august.

Eliberarea diplomelor de studii, sistata intre 1 si 30 august

Universitatea din Craiova nu mai elibereaza, intre1 si 30 august, diplomele de studii absolventilor din anii anteriori. Intrucit se intra in perioada vacantelor, eliberarea actelor de studii se va relua dupa 1 septembrie.

Doi gorjeni au murit din cauza caldurii

Doi localnici din comuna Berlesti-Gorj au murit din cauza caldurii prea mari. Titu Dianu avea 66 de ani si a murit joi in timp ce se afla la cosit, iar Dumitru Colgiu, de 68 de ani, a decedat miercuri pe un cimp, la adunat de fin. Ambii sateni erau inregistrati cu afectiuni cardiace in evidentele dispensarului din localitate.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version