6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParintii dezinformati au cerut socoteala ISJ

Parintii dezinformati au cerut socoteala ISJ

Zeci de parinti au cerut socoteala administratorului de retea al ISJ Dolj, informaticianul Dorel Popa, disperati ca ai lor copii care au optat pentru scolile profesionale nu au fost admisi, solicitind explicatii in legatura cu „smecheriile care s-au facut pentru a mai ramine peste 2.500 de locuri libere“. Acesta a incercat sa le explice ca totul este o minciuna grosolana, aratindu-le parintilor baza de date.

Site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii (www.admitere.edu.ro) nu a fost reactualizat dupa prima etapa computerizata, afisind statistici cu rezultatele dupa prima etapa ca fiind cele dupa cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate, in urma sustinerii testelor nationale. Firma SIVECO, cea care gestioneaza site-ul respectiv, i-a indus in eroare pe unii ziaristi, publicind informatii false. Inclusiv la Dolj, informatia este in coada de peste. Astfel, unii ziaristi au inteles ca la Dolj au ramas peste 2.500 de locuri libere la scolile de arte si meserii (SAM) dupa cea de-a doua repartizare computerizata, ceea ce este cu totul neadevarat.

Cele 570 de locuri libere din SAM se vor ocupa

Dorel Popa precizeaza ca dupa cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate in licee si SAM, care s-a desfasurat in 18 iulie, doar 608 locuri au ramas libere pentru redistribuirea candidatilor respinsi. Astfel, in licee au ramas libere numai 38 de locuri, iar in SAM, 570 de locuri, spune acesta: „In perioada 22-28 iulie, va avea loc solutionarea de catre comisia judeteana de admiterea situatiilor speciale (aparute dupa cele doua etape) ale candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, precum si a celor care nu au participat la repartizarea computerizata“.

Nici un cadru didactic calificat nu va intra in somaj

Conducerea ISJ Dolj apreciaza ca inclusiv cele 570 de locuri ramase libere in invatamintul profesional vor fi ocupate, intrucit elevii care nu au participat la testele nationale au dreptul, potrivit metodologiei, de a se inscrie in scolile de arte si meserii: „In invatamintul liceal si profesional doljean nu sint motive de ingrijorare nici pentru elevi, nici pentru parinti si nici pentru cadrele didactice calificate, in rindul carora s-a raspindit zvonul ca vor ramine fara catedre. Nici un cadru didactic calificat nu va intra in somaj“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS