13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Craiova va fi o singura sarbatoare pe an: Revelionul

La Craiova va fi o singura sarbatoare pe an: Revelionul

Ieri a avut loc o intilnire intre mai-marii judetului. Conducerea Politiei, a Politiei de Frontiera, a Jandarmeriei, a gardienilor publici, primarul Antonie Solomon, presedintele consiliului judetean, Ion Prioteasa, si subprefectul Virgil Boboc au stat, au judecat si au analizat. Si au tras concluzii. Craiova are multe deficiente. Banii sint putini, iar nevoile, mari. Saracia loveste si consecintele se vad. Autoritatile recunosc un fapt pe care il stim cu totii: ordinea publica trebuie imbunatatita. Unitatile de alimentatie publica, barurile si terasele de sezon dau mari batai de cap autoritatilor. Cind s-a facut propunerea ca aceste unitati sa isi desfasoare activitatea pina la ora zece seara, micii intreprinzatori i-au acuzat pe edili de comunism. Cu toate acestea, pina la urma se va lua o hotarire prin care masura va fi pusa in practica. Primarul a declarat ca in urmatorii ani, la Craiova nu va mai fi decit o singura sarbatoare: Revelionul. Nu vor mai avea loc in centrul orasului sarbatori care sa ne faca sa suferim de insomnii si care lasa in urma mizerie. Toate aceste manifestari „culturale“ se vor tine pe velodrom.

Lipsuri si iar lipsuri…

Deficientele nu sint neglijabile. La Inspectoratul Judetean de Politie Dolj, deficientele de cadre au ajuns la 12 %. Ar fi nevoie de 250 de masini si in dotare exista doar 50. In 20 de localitati rurale nu exista servicii de paza.

Alte douasprezece comune nou-infiintate pe raza judetului nu detin logistica necesara unui post de politie. In Craiova sint 100 de gardieni publici si peste 700 de kilometri de strazi. Primarul a promis inca zece miliarde pentru gardienii publici. Plus fonduri suplimentare pentru Politie. Si alte circa 1, 2 miliarde pentru sistematizarea circulatiei, pentru marcaje pietonale si semaforizari. Pina si politistii trebuie sa se schimbe. Autoritatile recunosc ca in multe servicii publice au loc abuzuri si ca nu toate sesizarile sint solutionate asa cum trebuie. Se stie ca oamenii sint nemultumiti, ca faptele marunte, furturile, actele de agresiune trebuie sa isi gaseasca rezolvari urgente si ca este necesar sa fie pus la punct sistemul de salubrizare al orasului. Toate aceste lucruri sint cunoscute. In opinia autoritatilor locale, situatia nu e dintre cele mai bune, dar este controlabila. O alta promisiune facuta doljenilor este aceea ca vor avea loc intilniri ale structurilor de conducere pentru analize si planuri care sa puna orasul si judetul pe picioare. Oamenii vor insa si fapte. Si pe acestea le vom vedea. Cel putin asa ni s-a promis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS