10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeranjati de Liturghie

Deranjati de Liturghie

Nimeni nu a facut nici un protest impotriva soferilor din autobuze, minibuze sau taxiuri care „asasineaza“ calatorii cu manele. Nimeni nu a chemat sectoristul sa se plinga ca la terasa X din cartierul Z se asculta numai „buricareli“. Craiovenii s-au obisnuit sa se urce in mijloacele de transport si sa suporte cu stoicism muzica aleasa de soferi sau sa bea un suc pe terasa, zgiltiita, de refrene care proslavesc banii, amantele si bautura.

In schimb, s-au gasit persoane care au reclamat ca, o data pe saptamina, la o biserica din centrul Craiovei, boxele raspindesc Sfinta Liturghie in urechile lor – locatarii de la blocurile vecine. Care sint deranjati, care nu se pot odihni, care poate ca nu au chef sa li se aduca aminte de „calea cea dreapta“, care poate ca nici macar nu sint crestini.

„Sa-i lasam sa se odihneasca intru Domnul!“

„Urla boxele in fiecare duminica. Nu poti sa te odihnesti, nu poti sa faci nimic. Nu sintem obligati sa ascultam slujba. Daca vrem sa auzim ce spune preotul, mergem la biserica. De Sfintul Ilie, a rasunat statia pina la ora unu. Nu se poate asa ceva!“, s-au plins citiva vecini ai Bisericii „Sfintul Ilie“, refuzind sa-si spuna numele. Preotul Bisericii „Sfintul Ilie“, Ion Voinea, a ramas uimit de reclamatia primita. „La mine nu a venit nimeni sa-mi spuna ca deranjam. Nu dam drumul la statie decit la Sfinta Liturghie. De la Pasti am inceput sa scoatem boxele afara. Nu-i nimic. Problema o sa se rezolve in favoarea dumnealor. Trebuia numai sa spuna. O sa discut cu preotul paroh – pentru ca astfel de decizii se iau in Consiliul Parohial – si o sa ne conformam. Sa-i lasam sa se odihneasca intru Domnul!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS