10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn slatinean ameninta cu judecata autoritatile

Un slatinean ameninta cu judecata autoritatile

Platoul din fata sediului Prefecturii Olt a redevenit locul de desfasurare a protestelor. Dan Eduard Rozman, inginer constructor din Slatina, a protestat ieri la prefectura, avind o pancarta pe care scria GREVA FOAMEI. Principala sa nemultumire: nerespectarea de guvern si reprezentantii sai in judet a drepturilor fundamentale ale omului.

„De cinci ani ma lupt ba cu presedintele consiliului judetean, Marin Ionica, ba cu prefectul Diaconescu ca sa-mi faca dreptate. De cind am fost dat afara de la vechiul loc de munca, pentru ca am avut curajul sa spun adevarul in cazul unor autorizatii dubioase ale firmei, nu am mai putut sa ma angajez niciunde! Si am zeci de ani de experienta. Cum auzeau de numele meu, cum imi gaseau tot felul de pretexte, numai sa nu-l supere pe primarul Paunescu. Cu chiu, cu vai, am gasit pentru nevasta-mea un post de laborant la o societate din Slatina, dar si de acolo au dat-o afara anul trecut, prin noiembrie, pe motiv de restringere a activitatii! Am o fiica de 16 ani, nu stiu cum sa ne mai descurcam, din ce sa traim. De cite ori am venit in audienta la prefect sau la fostul primar Paunescu, mi-au zis ca nu au ce face. Dupa alegeri, am crezut ca noul primar o sa inteleaga situatia mea si o sa ma ajute. Da’ de unde?! Nici autorizatie ca sa pot veni aici sa protestez nu mi-a dat! Mi se incalca drepturile fundamentale din Constitutie, de care fac toti atita tam-tam. Ba chiar mi se interzice si dreptul la munca!?“, a spus Dan Eduard Rozman.

„Este un atentat impotriva mea si a familiei mele!“

Dan Rozman, de 46 de ani, este convins ca este persecutat de autoritati. El acuza autoritatile si politia ca nu-si fac datoria. De asemenea, crede ca tot cosmarul a pornit in momentul in care a contestat unele lucrari desfasurate de firma de constructii la care lucra in urma cu citiva ani, SOVECORD Slatina, care ar fi executat ilegal unele constructii. In plus, un conflict cu fostul primar al municipiului a adincit si mai mult problemele lui Dan Rozman, acest fapt atirnind greu in incercarile slatineanului de a-si gasi un loc de munca.

„Ceea ce mi se intimpla reprezinta un abuz al autoritatilor impotriva mea, a familiei mele! Este un atentat la viata noastra si acest lucru este inacceptabil! Prin ignorare, se spera sa ma obisnuiesc cu situatia si sa dispar. Ar trebui sa stea ei in locul meu, cei carora le-am cerut atita timp sprijinul, sa vada cum este sa ceri de mincare pe credit stiind ca, practic, nu ai de unde sa achiti datoria“, a mai spus Dan Eduard Rozman.

In prezent, Dan Eduard Rozman a actionat in judecata guvernul, pentru refuzul de a respecta drepturile fundamentale prevazute in Constitutie. Procesul a ajuns pina la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Slatineanul este decis ca, daca nici pina astazi, nu va fi contactat de vreunul dintre reprezentantii autoritatilor, sa-i actioneze in instanta. Cei vizati ar fi prefectul Marin Diaconescu si presedintele CJ Olt, Marin Ionica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS