11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie s-a ales cu demolarea barului construit ilegal

O femeie s-a ales cu demolarea barului construit ilegal

O noua serie de audiente, „prezidate“ de Antonie Solomon, primarul

Craiovei, s-a desfasurat ieri in sediul primariei. Pe liste s-au inscris 207 persoane, cererile cu care a fost asaltat edilul-sef al orasului fiind dintre cele mai diverse si haioase. Majoritatea craiovenilor care au apelat la ajutorul primarului au plecat cu promisiuni.

„Problemele de care se pling craiovenii sint diverse. Cei mai multi vin la noi de nevoie, ca la o ultima speranta. Cei care duc lipsa unei locuinte sint tot mai multi, insa trebuie sa inteleaga ca noi nu avem disponibile prea multe spatii. De asemenea, exista si multi craioveni, majoritatea tineri, care nu au un loc de munca si care sint in stare sa faca orice pentru a cistiga un ban cinstit. In paralel cu oamenii care au probleme, mai exista si cei care doresc sa ne siciie si vin la fiecare audienta. Din cei peste 200 de craioveni care s-au inscris la audiente azi (ieri – n.r.), avem certitudinea ca vom rezolva doar 30-40. Unele probleme ne depasesc, ei neintelegind ca nu sint de competenta noastra. Noi incercam sa ii ajutam pe toti cei care au dreptate“, a declarat Antonie Solomon, primarul Craiovei.

Seria de audiente a inceput la ora 8.00 si a durat sase ore. In acest timp, s-au perindat pe la usa cabinetului atit tineri, cit si virstnici, fiecare fiind convins ca problema sa este cea mai grava. „Domn’ primar, tre’ sa ma ajutati. Sint cel mai necajit dintre toti. Or avea altii probleme, dar nu ca ale mele. Nu am unde sa stau si am nevoie de o locuinta de la ANL. Sa ma puneti pe mine pe lista de prioritati, pentru ca asa nu mai pot trai!“, a afirmat indignat Ion C., din Craiova. O alta persoana care a incercat sa obtina intelegere de la primar s-a ales cu „promisiunea“ ca ii va fi demolata circiuma pe care o detine ilegal, in fata blocului in care locuieste: „Stiu ca nu e legal, dar, daca tot l-am construit, ce sa fac? Au venit specialisti de la primarie si m-au pasuit, dar eu vreau sa nu se demoleze. Ati inteles?“. Contrariata de raspunsul negativ primit, craioveanca a amenintat ca va apela la justitie. Pe parcursul desfasurarii audientelor, Antonie Solomon a beneficiat insa si de momente hazlii, cind unii dintre cei inscrisi pe listele de audiente i-au cerut permis de pescuit sau ajutor pentru ca fiul unui solicitant sa promoveze bacalaureatul. „Ei vin cu tot felul de probleme. Unii dintre ei nu au dreptate, insa noi sintem obligati sa ne pastram calmul“, a conchis Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS