17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrarile la statia de epurare Facai se reiau

Lucrarile la statia de epurare Facai se reiau

Lucrarile la statia de epurare de la Facai, componenta a programului ISPA, stagneaza. Contractantul italian, TERMOMECCANICA ECOLOGIA (TME), asigura insa ca situatia este de moment. Demarata in luna august a anului trecut, constructia statiei de epurare a apelor municipiului a fost subcontractata de ALCO PLUS Braila, societate careia, din cauza nerespectarii obligatiilor contractuale, i-a fost revocat contractul inca de la sfirsitul lunii iunie.

Din august 2003 pina in luna aprilie a acestui an, ALCO PLUS Braila nu reusise sa ridice decit o parte din gardul de imprejmuire, doua cabanute si sa construiasca un drum de acces. Atunci, brailenii au acuzat ca, desi trecusera opt luni de la cistigarea licitatiei, finantarea de la Bruxelles intirzia sa apara. Insa, nici pina cind i-a fost revocat contractul, la sfirsitul lunii iunie, ALCO PLUS Braila, singurul subcontractant al proiectului, nu a realizat nimic in plus.

Saptamina trecuta, in cadrul unei sedinte speciale la care au participat si reprezentantii primariei, ai Regiei Autonome de Apa Craiova, contractantul italian, reprezentat de Guido Bernacca, administrator delegat al TME, a acceptat planul de recuperare a intirzierilor lucrarilor si s-a angajat sa-l respecte. Planul amintit prevede ca, pina pe 30 august 2004, sa fie executate o serie de lucrari, printre care drumul de acces, utilitatile (apa, canalizare, telefon), un canal de drenaj, o camera de distributie in statie, un bazin de tratare biologica si altele. Regia Autonoma de Apa Craiova s-a aratat increzatoare ca acest plan de lucru va fi respectat, astfel incit scopul sau, asigurarea unui mediu mai curat prin imbunatatirea calitatii apelor Jiului, sa fie realizat. Societatea TERMOMECCANICA ECOLOGIA a cistigat contractul in valoare de 24,5 milioane de euro, proiect finantat in proportie de 75 % din fonduri nerambursabile de catre Comunitatea Europeana, in timp ce 25% sint fonduri alocate de Consiliul Local Craiova. Antreprenorul general are dreptul sa lucreze cu orice firme doreste. Pina in prezent, italienii de la TME nu au anuntat numele noului subcontractant al lucrarii de la Facai, care are ca termen-limita anul 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS