24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecatoare acuzata de fals intelectual si uz de fals

Judecatoare acuzata de fals intelectual si uz de fals

Procurorii Sectiei a II-a din cadrul Parchetului National Anticoruptie (PNA) au declansat inceperea urmaririi penale fata de magistratul Rodica Marghescu, judecatoare la Tribunalul Timis, existind date din care rezulta ca ar fi comis mai multe fapte penale, menite a-i aduce, direct sau indirect, foloase necuvenite.

Judecatoarea este cercetata pentru infractiuni de coruptie, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual si uz de fals. In baza unor sesizari formulate de reprezentantii unor societati comerciale, precum si a unor date detinute de procurori, s-a stabilit ca, in anul 2003, judecatoarea Rodica Marghescu ar fi dispus in toate cauzele repartizate spre instrumentare ca judecator sindic, ca atributiile de lichidator judiciar sa fie exercitate de firma INSOLVENCY SRL din Timisoara, care a devenit astfel si mandatara tuturor debitorilor. Desi pe lista practicienilor in reorganizare si lichidare figurau peste 30 de persoane fizice si juridice autorizate sa desfasoare o astfel de activitate, o parte dintre ele depunind la registratura Tribunalului Timis oferte si scrisori de intentie in acest sens, judecatorul sindic Rodica Marghescu ar fi incalcat, cu buna-stiinta, prevederile Codului de procedura civila si principiul impartialitatii, faptele sale fiind „de natura a-i aduce, direct sau indirect, foloase materiale injuste“.

Lichidator cu sediul in apartament

Interesant este faptul ca societatea INSOLVENCY SRL are sediul social si functioneaza in apartamentul fiicelor judecatorului sindic, pe baza unui contract de comodat prin care acestea au cedat dreptul de folosinta al locuintei, cu titlu gratuit. Fratele judecatorului sindic Rodica Marghescu era, de asemenea, angajat cu contract de munca, in calitate de consilier juridic, la aceeasi firma. In plus, la data mandatarii societatii ca lichidator sau administrator judiciar, mama acestora (in virsta de 75 de ani) era asociat cu 45% din cota de participare la beneficiile si pierderile firmei. Din actele premergatoare efectuate pina la aceasta data de procurori rezulta ca desemnarea ca administrator judiciar a SC INSOLVENCY SRL a fost facuta de catre judecatorul sindic Rodica Marghescu, fara ca societatea sa fie inmatriculata la Registrul Comertului si fara sa fie inscrisa pe Tabloul Uniunii Nationale a Practicienilor in Lichidare si Reorganizare, sentinta civila scrisa personal de magistrat.

De asemenea, in toate cauzele instrumentate de Rodica Marghescu, in care administrator sau lichidator judiciar a fost mandatata firma INSOLVENCY SRL, cheltuielile si remuneratia au fost suportate din fondul de lichidare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS