6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Control ministerial la Tribunalul Dolj

Tribunalul Dolj si alte instante din tara vor fi supuse unui control de audit intern, in perioada urmatoare. Masura a fost dispusa de Cristian Diaconescu, ministrul justitiei, pentru verificarea modului in care au fost facute investitiile de capital si executarea lucrarilor de constructie si reparatie la instantele judecatoresti din teritoriu. Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca, in ultimul timp, au fost sesizate in presa mai multe nereguli inregistrate in acest domeniu. Controlul de audit intern vizeaza si Tribunalul Bacau, Tribunalul Satu Mare, Judecatoria si Tribunalul Brasov, Tribunalul Salaj, Curtea de Apel Iasi, Tribunalul Iasi, Curtea de Apel si Tribunalul Ploiesti.

Jandarmeria Segarcea este la Urzicuta

In comuna Urzicuta functioneaza de anul trecut un post de jandarmerie care are competenta pe o raza de 45 de kilometri. Viceprimarul Dumitru Dragoianu, mindru de cantonarea jandarmilor in comuna, spune: „De fapt, jandarmii trebuia sa aiba sediul la Segarcea pentru ca este oras, dar pentru ca primaria de acolo nu a putut asigura un sediu corespunzator, iar noi am oferit unul nou, in aceeasi cladire cu primaria, am adus jandarmii la noi. Asa se explica faptul ca Jandarmeria Segarcea functioneaza, de fapt, la Urzicuta.

Singele pentru transfuzii este securizat si cu aparatura veche

Cererea de singe din partea unitatilor medicale a crescut foarte mult in ultimii ani, iar numarul donatorilor a ramas relativ scazut. Pentru atragerea mai multor donatori, s-a elaborat un proiect de act normativ prin care se va stabili cresterea valorii compensatiilor banesti de care beneficiaza donatorii, de la 200.000 de lei la 300.000 de lei. Tot pentru cresterea numarului de donatori, se vor achizitiona mai mult de 25 de ambulante care sa fie folosite pentru colecta mobila. In prezent, aceasta reprezinta doar 20% din intreaga colecta de singe. Singele folosit in Romania pentru transfuzii este securizat, chiar daca uneori se foloseste aparatura veche. In prezent, Romania este pe ultimele locuri in Europa, cu 17 donari la 1.000 de locuitori.

Doi consilieri locali au ramas fara mandate

Doi consilieri locali din Gorj care erau si functionari publici si-au pierdut mandatele deoarece nu si-au depus in scris optiunea pentru una dintre cele doua functii. Prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, a emis marti un ordin prin care constata incetarea de drept a mandatelor de consilier pentru Ilie Lungu, din Rovinari, si Ion Popescu, din Telesti. Cei doi nu si-au clarificat situatia de incompatibilitate in termenul prevazut de lege, Ilie Lungu fiind angajat al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, iar Ion Popescu, functionar in cadrul Directiei pentru Agricultura Gorj.

O singura nota de 10 la titularizare

Aproximativ 800 de profesori mehedinteni au sustinut examenul de titularizare, dintre acestia doar unul singur reusind sa obtina nota 10 la disciplina psihologie. In urma rezultatelor, promovabilitatea este de 75%. In prezent, la nivelul judetului Mehedinti sint doar 12 catedre vacante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS