22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntii se fac banii si pe urma politica!

Intii se fac banii si pe urma politica!

Pentru multi dintre locuitorii Doljului, comuna Giubega era cunoscuta prin IAS, care in timp s-a desfiintat, dar si prin doi primari, despre care lumea spunea ca aveau un soi de ticneala. Despre unul dintre ei, a carui nasa l-a iubit mult din moment ce l-a botezat cu nume de pampon, satenii spun ca si-a folosit pusca din dotarea de vinator sportiv sa traga cu ea dupa nevasta care se odihnise mai mult decit se cuvine in patul conjugal, alaturi de o persoana de mare incredere a familiei. Acum, lucrurile incep sa se schimbe. Dupa alegeri, in primarie au venit doi liberali: Gheorghe Guna, primar si varul sau, Octavian Guna, viceprimar.

50 ha de pamint, cinci tractoare si trei combine – zestrea

primarului inainte de confirmare


Dupa ce si-a petrecut multi ani ca inginer agronom, pe cimpurile de la Turceni si din comuna Borascu din judetul Gorj, Gheorghe Guna a hotarit sa se retraga in comuna natala. De acolo nu a plecat cu mina goala ci, in contul actiunilor pe care le avea la un SMA, a adus tractoare cu toata gama de utilaje, combine de recoltat si ce-i lipsea, a inceput sa le mestereasca in curtea casei, care a devenit repede un fel de atelier. O instalatie de erbicidat, care costa 40 de milioane de lei, inginerul Guna a facut-o cu 12 milioane de lei.

„Nu are rost sa dau o gramada de bani pe utilajele pe care le pot face eu la preturi derizorii fata de cele ale pietei. Am cinci tractoare si trei combine C14 si 50 de hectare de pamint in proprietate, prin cumparare. La primarie n-am venit sa ma imbogatesc pentru ca am cit imi trebuie. Oamenii m-au ales pentru ca stiau ca, indiferent ce s-ar intimpla, eu nu fur pentru ca am. Le-am promis ca o sa seman cu ierburi perene tot izlazul comunal de 293 ha. In comuna sint peste 70 de ciobani care ingrijesc 3.000 de oi, iar izlazul este vital pentru satenii din Giubega“, a spus primarul Guna. In comuna functioneaza patru asociatii agricole, care in acest an, binecuvintat de Dumnezeu, vor da proprietarilor cite 700 kg la hectar. O problema pe care n-au putut-o rezolva definitiv primarii precedenti este legata de paza culturilor in care, din cind in cind, intra oile ciobanilor. Primarul Guna, pentru a evita altercatiile si evenimentele nedorite, va consulta toti cetatenii comunei si vor hotari impreuna cum se va face paza culturilor pe perioada vegetatiei. Primarul de la Giubega a aplicat principiul sanatos, dupa care intii faci bani si pe urma politica, daca vrei sa nu tremuri pentru postul de slujbas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS