10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadrele sanitare din Dolj ameninta cu masuri de protest

Cadrele sanitare din Dolj ameninta cu masuri de protest

Aproximativ 3.000 de cadre sanitare din Dolj ameninta cu intrarea in greva, considerind neserioase termenele avansate de ministerul sanatatii, pentru rezolvarea revendicarilor lor. Cadrele sanitare solicita salarii egale la studii intre personalul tehnic, economic si administrativ si cel medico-sanitar. De asemenea, sindicalistii cer majorarea salariilor cu 30%, acordarea tichetelor de masa si servicii medicale gratuite pentru personalul TESA care lucreaza in sistemul sanitar. Federatia Nationala a Sindicatelor TESA din unitatile sanitare si balneare a anuntat luni ca nu va semna protocolul privind pactul de stabilitate sociala propus de Ministerul Sanatatii pentru anul 2004. „In ultimul consiliu, din 24 iunie, s-a luat hotarirea sa se inceapa negocierea privind contractul colectiv de munca si celelalte solicitari, privind salarizarea personalului si tichetele de masa. Intimpinam foarte multa rezistenta din partea Ministerului Sanatatii. Comisia de negociere a contractului colectiv de munca nu este bine definita, astfel ca nu putem incheia acest contract. In toamna vor fi proteste de anvergura, chiar in preajma alegerilor parlamentare!“, a declarat Ileana Ionescu, presedinta Uniunii SANITAS Dolj.

„Din ultimul acord semnat cu Ministerul Sanatatii nu s-a respectat nimic!“/b

Daca pina pe 15 septembrie 2004 revendicarile sindicalistilor nu vor fi solutionate, Federatia Nationala a Sindicatelor TESA din Unitatile Sanitare si Balneare va convoca Consiliul National, pentru a stabili calendarul actiunilor sindicale de protest in toate spitalele din tara si in alte institutii sanitare. „Federatia isi exprima dezamagirea in legatura cu nerezolvarea problemelor sindicalistilor nostri, in perioada 2000 – 2004. Acesti patru ani de administratie a sistemului sanitar romanesc s-au caracterizat prin haos organizatoric si legislativ, instabilitate, incompetenta si degradarea continua a asistentei medicale la nivel national.

Cei patru ministri PSD ai sanatatii- Bartos, Beuran, Blanculescu si Brinzan- nu au raspuns concret solicitarilor noastre. Este inadmisibil ca principala noastra revendicare, veche de aproape patru ani, sa nu fie rezolvata nici in prezent: salarii egale la studii egale intre personalul tehnic, economic si administrativ si cel medico-sanitar. Pe de alta parte, preturile in Romania la produsele si serviciile de baza sint tot mai mari, iar salariile noastre au ramas la fel de mizerabile! Din ultimul acord semnat cu Ministerul Sanatatii la 29.07.2003 nu s-a respectat nimic!“, se arata in protestul Federatiei Nationale a Sindicatelor TESA din Unitatile Sanitare si Balneare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS