15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStamatoiu, afara din PD Craiova

Stamatoiu, afara din PD Craiova

• Liderii PD, facuti „politruci“ si „anonimi politici“ • Marian Jean Marinescu:„S-a suparat ca magarul pe sat!“

Constantin Stamatoiu, proaspatul vicepresedinte al PD Craiova, ales in aceasta functie simbata, impotriva vointei sale, si-a depus ieri demisia din partid, asa cum anunta. Stamatoiu il acuza pe Marian Jean Marinescu, vicele PD Dolj, ca s-a amestecat in problemele organizatorice ale organizatiei municipale. Candidat initial la sefia PD Craiova, Stamatoiu a ramas in cursa la alegerile de simbata doar cu Constantin Popeci, venit pe ultima suta de metri, dupa ce alti trei colegi inscrisi pe liste alaturi de el au renuntat dupa ce au auzit cu cine concurau.

Stamatoiu, sfatuit sa renunte?

Stamatoiu spune ca i s-a sugerat de catre Marinescu sa-si depuna candidatura si pentru functia de vicepresedinte, pentru a nu ramine pe dinafara in caz ca Popeci, care nu candida si ca vice, ar fi fost ales presedinte. In acel moment, a izbucnit o cearta. Stamatoiu, convins ca jocurile erau facute deja pentru Popeci, si-a anuntat demisia.

„Decizia demisiei mele are la baza motive strict personale, legate de modul cum anumiti «politruci – anonimi politici» cocotati in virful Partidului Democrat Craiova dicteaza si impart posturi politice dupa criterii care nu au nici o legatura cu statutul si alte acte normative ale partidului“, se scrie in demisia pe care Stamatoiu a depus-o ieri la partid.

Marian Jean Marinescu s-a aratat indignat de acuzele aduse de Stamatoiu: „Domnul Stamatoiu si-a facut iluzii ca o sa fie presedintele organizatiei municipale. Nu a iesit, si acum s-a suparat ca magarul pe sat“.

In schimb, Marinescu a recunoscut ca el a fost cel care l-a convins pe Constantin Popeci sa candideze la functia de presedinte al PD Craiova. Tot el l-a inscris pe contracandidatul Stamatoiu si pentru functia de vicepresedinte „pentru ca dl Stamatoiu e un om valoros, pe care nu ne putem permite sa-l pierdem din structurile de conducere ale partidului“. Dar Popeci, si el un om „foarte valoros“, nu si-a depus candidatura pentru vicepresedinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS