22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Curtea Constitutionala a validat cele 200.000 de semnaturi pentru initiativa legislativa a sindicalistilor din invatamint

Curtea Constitutionala a validat cele peste 200.000 de semnaturi pentru initiativa legislativa a sindicalistilor din invatamint de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI), in urma unei verificari riguroase. Presedintele Filialei Dolj a FSLI, Constantin Rada, spune ca urmeaza ca proiectul legislativ al sindicalistilor sa fie supus dezbaterii in parlament si va imbraca forma legii dupa ce va fi promulgat de presedintele Romaniei.

Initiativa legislativa a sindicalistilor din invatamint are in vedere modificarea si completarea articolului 170 din Legea invatamintului nr. 84/1995. Acestia au stabilit ca alineatul 1 al articolului respectiv sa se alinieze legislatiei europene: „Incepind cu 1 ianuarie 2005, finantarea invatamintului de stat se face de la bugetul de stat, cu prioritate din cotele de TVA, in limitele a cel putin 6% din PIB“. Alineatul 2 va avea urmatorul text: „De la 1 ianuarie 2007, finantarea invatamintului de stat se face de la bugetul de stat, cu prioritate din cotele de TVA, in limitele a cel putin 7% din PIB“.Aceasta initiativa legislativa a fost lansata de presedintele FSLI, Aurel Cornea, la mitingul din noiembrie, anul trecut.

25 de miliarde pentru infrastructura Craiovei

Bugetul de stat aloca aproape 25 de miliarde de lei pentru modernizarea infrastructurii din municipiul Craiova. Pentru finantarea modernizarii de strazi, s-au aprobat deocamdata aproape zece miliarde de lei din fondul special al drumurilor al Ministerului Turismului, Transporturilor si Locuintei, iar fondul de rezerva al guvernului ar urma sa suporte alte 15 miliarde pentru a sustine initiativa municipalitatii de a extinde retelele de gaze si in cartierele marginase ale municipiului. In ceea ce priveste strazile, pina la sfirsitul anului ar urma sa soseasca de la Ministerul Transporturilor in jur de 40 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS