5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlti functionari publici din Gorj vor intra in vizorul PNA

Alti functionari publici din Gorj vor intra in vizorul PNA

• Denuntatorul lui Mischie a depus la PNA alte documente care atesta ca a construit case si altor functionari publici din Gorj, care nu i-au achitat lucrarile • Expertii vor stabili valoarea vilei lui Mischie

Omul de afaceri Clement Mocanu, cel care l-a denuntat pe Mischie la PNA, a fost audiat ieri de procurorii Anticoruptie. Fostul administrator al firmei ARC a precizat ca a depus la Parchetul National Anticoruptie documente care ar demonstra ca a construit si renovat casele altor patru patru functionari publici din Gorj, fara ca acestia sa achite firmei de constructii facturile restante.

Suma totala de plata este de aproape 40 de miliarde de lei. Omul de afaceri sustine ca, in urma plingerii facute de acesta la PNA, cei in cauza i-au mai virat o parte din banii pe care firma ARC i-a investit in construirea caselor de lux. Acestia sint: Ion Vulpe (fost director general Societatii Nationale a Lignitului Oltenia), Dumitru Udroiu (directorul general al Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj), Nicolae Bercea (fost director adjunct al SNLO) si Marinel Nedelut (fostul sef al Garzii Financiare Tirgu Jiu).

Mischie, luat la puricat

Casa lui Nicolae Mischie construita la Godinesti de firma ARC Tirgu Carbunesti va fi evaluata de catre o echipa de experti. Pentru a se stabili cu precizie suma care a fost investita de firma care il are ca actionar principal pe cetateanul american George Bigelow, procurorii au dispus efectuarea unei expertize. Saptamina trecuta, Clement Mocanu si Nicolae Mischie au fost confruntati de procurorii Parchetului National Anticoruptie, ambii avind propria varianta asupra celor intimplate. In cursul discutiei, Nicolae Mischie a sustinut ca a achitat toate lucrarile executate de SC ARC Tirgu Carbunesti, suma platita fiind de peste 1,5 miliarde de lei. Cu toate acestea, Mocanu a precizat ca firma pe care a administrat-o a realizat lucrari in valoare de 14 miliarde de lei. Mischie este urmarit penal de PNA pentru mai multe infractiuni de luare de mita, primire de foloase necuvenite si infractiuni conexe faptelor de coruptie. Investitorul american George Bigelow s-a plins ca firma lui a construit sau a renovat casele fostului lider al PSD Gorj, Nicolae Mischie, si ale mai multor functionari publici din judet sau directori de minerit, pentru a putea ramine pe piata si pentru a primi comenzi. Cei patru amintiti plus Nicolae Mischie nu sint decit o parte din cei carora firma ARC le-a construit case in Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS