3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe schimba ordinea pe listele pentru locuintele sociale

Se schimba ordinea pe listele pentru locuintele sociale

Consiliul Municipal Slatina a luat in discutie, in cadrul ultimei sedinte de saptamina trecuta, aprobarea criteriilor si a punctajelor pentru stabilirea ordinii in solutionarea cererilor de locuinte si repartizarea locuintelor sociale si a celor pentru tineri.

Criteriile sint aceleasi din anii trecuti, modificarea intervenind mai mult la punctaje. Se vor lua in considerare si se vor acorda punctaje pentru: calitatea de chirias, de tolerat in spatiu, suprafata locuibila detinuta, starea civila, starea de sanatate, vechimea cererii solicitantului, venitul mediu net lunar/membru de familie, nivelul de studii si/sau pregatire profesionala, locul de munca.

Solicitantii de locuinte sociale vor lua puncte pentru fiecare dintre criteriile: venit lunar pe membru de familie (in functie de cum se incadreaza in barem pot avea 10, 5 sau 0 puncte), tineri proveniti din institutii de ocrotire sociala care au implinit virsta de 18 ani, persoane cu handicap, pensionari, veterani si vaduve de razboi beneficiari ai prevederilor Legii nr. 42/1991 republicata si a Decretului – lege nr. 118/1990 republicat, evacuati din locuinte apartinind fondului locativ, abandonati de familie, repatriati etc.

In perioada urmatoare, toate dosarele depuse pentru obtinerea unei locuinte vor fi reverificate si punctate conform noilor criterii, cu atit mai mult cu cit, in unele cazuri, ancheta sociala dateaza dinainte de 2002, iar unele dintre cereri au fost facute chiar in 1994.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS