10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO autoutilitara incarcata cu cai - implicata intr-un accident rutier

O autoutilitara incarcata cu cai – implicata intr-un accident rutier

Un accident mai putin obisnuit, in care au fost implicate doua autoutilitare, dintre care una incarcata cu cai, s-a petrecut vineri seara, pe raza comunei Ganeasa, la intersectia DN 64 cu DN 65-E 574. Grigore Tudosie, de 61 de ani, din Tirgu Jiu, conducea o autoutilitara TV cu numarul de inmatriculare GJ-02-TJP. Impreuna cu soferul se mai aflau in cabina autoturismului doi prieteni. Veneau dinspre Dragasani, de unde cumparasera sapte cai, si se grabeau sa ajunga la Corabia, mai ales ca „incarcatura“ incepuse sa dea dovada de neliniste si masina se cam legana. La un moment dat, chiar in momentul in care intrasera in intersectia de la Ganeasa, autoutilitara a fost izbita in plin de un tir. Un om si un cal au murit, un tinar a fost grav ranit, un minz a venit pe lume mai devreme cu citeva zile decit era prevazut, iar autoutilitara cu cai a fost serios avariata.

„Am apucat sa auzim doar un claxon prelung…“

„Veneam de la tirg, de la Polovragi, de unde cumparasem vreo sapte cai. Cind am intrat in intersectie la Ganeasa am apucat sa auzim doar un claxon prelung, apoi… gata! Ne-am trezit doar ca ne izbeste cu putere ceva mare. Ne-am rasturnat, parbrizul s-a facut tandari, noi am fost aruncati din cabina care-ncotro… Caii au fost si ei aruncati pe sosea… Ce mai, a fost nebunie! Soferul nostru a fost cel mai grav ranit, nici nu se stie daca scapa“, a spus Petre Zamfir, de 44 de ani, unul dintre pasagerii din cabina.

Soferul celuilalt autovehicul implicat in accident, Ovidiu Popescu, de 36 de ani, din Bailesti, venea de la Bucuresti, unde incarcase marfa. Acesta a declarat: „A fost vina lor! Trebuia sa se uite, sa acorde prioritate, nu sa intre cu viteza aia in intersectie!… Mai ales ca era si intuneric. Degeaba am apasat eu apoi frina si am claxonat, ca nu m-au vazut. Nu am mai avut ce face si i-am luat in plin“.

Autoutilitara cu cai a fost tirita peste 20 de metri pe sosea. Oamenii din cabina masinii au fost aruncati la citiva metri, iar caii, la fel. Un minz a venit pe lume imediat dupa producerea accidentului, pe strada, in timp ce politistii descongestionau traficul, sub privirile uimite ale localnicilor. In urma accidentului a fost ranit grav Grigore Tudosie, care a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Slatina, unde, din cauza leziunilor grave, a decedat citeva ore mai tirziu. De asemenea, cel de-al doilea pasager din autoutilitara incarcata cu cai, Valentin Achim, de 17 ani, a fost si el grav ranit. Acesta a fost ulterior transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, unde este si acum sub supraveghere medicala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS