20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate26 de copii asistati si-au gasit parinti spirituali

26 de copii asistati si-au gasit parinti spirituali

Preasfintia Sa Nicodim, episcopul Severinului si Strehaiei, a oficiat simbata, la Schitul Topolnitei, botezul a 26 de copii care provin din familii nevoiase sau din centrele de plasament ale Directiei de Asistenta Sociala Mehedinti.

„Eu nu aveam posibilitatea sa o botez pe Bianca, de patru luni. Ea este cel de-al patrulea copil. Fata cea mare are handicap de gradul I si necesita ingrijire permanenta. Traim din salariul de insotitor, pe care il am pentru ea, si din alocatii. Sotul nu are serviciu, ba, mai mult, a plecat de acasa si mai vine cind isi aminteste de noi. Am mai fost sprijiniti de Protoierie si cu alte ocazii. Ceilalti copii ii am la centrul de zi din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Mehedinti“, a spus Nicolita Ionica, din Gura Vaii.

Nasi au fost, unii pentru prima data in viata, sase angajati ai Directiei de Asistenta Sociala si zece familii de tineri preoti din cadrul Episcopiei Severinului si Strehaiei. „Am primit cu bucurie aceasta invitatie minunata de a fi nas. Este pentru prima data cind sint nas la un copil. Doresc ca Dumnezeu sa ocroteasca in continuare aceste suflete inocente“, a spus Florin Ungureanu, preot la Parohia Vinjulet, judetul Mehedinti.

Copiii proaspat botezati au primit, pe linga haine noi, si un lantisor de argint cu cruciulita pentru a-i ocroti si a marca acest moment al intrarii lor in rindul crestinilor. Cei 26 de copii napastuiti de soarta au avut sansa de a primi botezul Domnului de la Preasfintia Sa Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

„O parte din acesti copii au fost identificati in cadrul unui proiect mai amplu, «Initiative comunitare», care se desfasoara de doi ani, finantat de Agentia de Dezvoltare a Statelor Unite si derulat de Episcopia Severinului si Strehaiei si Arhiepiscopia Craiovei. Impreuna cu Directia de Asistenta Sociala Mehedinti, asistentii sociali ai Episcopiei, in activitatea lor de prevenire a abandonului, au descoperit acesti copii nebotezati. A fost o bucurie pentru mine sa constat ca zece familii de preoti au fost nasii acestor copii saraci, cu multe lipsuri si nevoi. Este si aceasta o garantie ca nasii le vor purta de grija nu numai la cele spirituale, ci si la cele materiale“, a spus Preasfintia Sa Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS