13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSi-au mutat lucrurile... in strada

Si-au mutat lucrurile… in strada

Doua familii de craioveni au fost evacuate joi, 15 iulie, din cladirea in care locuiau, ajungind sa doarma pe strada. Proprietarul cladirii de pe strada Madona Dudu, nr.13 a vindut casa, iar familiile au fost nevoite sa paraseasca imobilul. Familiile Mitea si Capraru locuiau de peste trei ani cu chirie in acest spatiu. Proprietarul i-a atentionat sa-si gaseasca alt adapost pentru ca intentioneaza sa vinda casa. Au mers de nenumarate ori la primarie, pentru a solicita o locuinta sociala, dar, dupa cum declara, au primit… promisiuni! Autoritatile locale s-au sesizat privind cazul celor doua familii, dar si al celor opt locatari, vecinii lor, a caror locuinta este dezafectata si in pericol de prabusire… „Cind a venit viceprimarul Nedelescu si ne-a vazut cu lucrurile in strada, acoperiti cu folii, ne-a spus ca stam destul de bine. Altii nu au nici conditiile noastre! S-a uitat la noi ca la gunoaie!“, a mai spus Florentina Capraru.

Daniela Mitea locuieste impreuna cu cei doi copii in strada, in fata fostei locuinte. Un copil are opt luni, iar fratiorul lui, trei ani. Si-au improvizat un adapost din folii. Mama este singura care ii ingrijeste. „Sotul m-a parasit. Singura imi cresc si ingrijesc copiii. Cel mic este inca sugar, dar, din lipsa alimentatiei, nu mai am lapte. Nu am nici un venit, iar acum am ajuns in strada“, a spus plingind Daniela Mitea. Nu a avut bani nici pentru intocmirea dosarului social. „M-ar costa peste 500.000 sa intocmesc actele pentru dosarul social. Trebuie sa legalizez acte la notariat, apoi la financiar. Nu am cu ce sa le fac. Sint nevoita sa merg cu copiii la cersit. Nu am cu ce sa le cumpar nici piine!“, a mai spus disperata femeia.

Evacuata in strada, cu putinele lucruri, un pat, haine si niste vase, femeia si-a „construit“ un adapost. Si-a facut pomana cu ea un comerciant din zona pietei, care i-a dat 50.000 de lei ca sa-si cumpere folii. „A fost foarte frig azi-noapte (15 spre 16 iulie – n.r.), am inghetat de frig. Ne-am acoperit cu paturi, dar simteam copiii tremurind de frig. I-am luat in brate si i-am tinut strins toata noaptea sa-i incalzesc. Cel mic a adormit plingind de foame si frig… S-a nascut bolnav, are suflu sistolic, iar daca raceste sint distrusa!“, a mai spus Daniela Mitea.

Bunicii au grija de cei doi nepoti, alti doi fiind in centrul de plasament

Cu lucrurile si copiii in strada se afla si familia Capraru. Florentina Capraru lucreaza ca femeie de serviciu la o asociatie. Are un venit de 580.000 de lei pe luna, iar sotul o pensie de 790.000 de mii. „Ne descurcam greu cu acesti bani. Dar acum, ramasi in strada, sintem disperati. Avem doi nepoti pe care ii ingrijim. Mai avem doi pe care ni i-a luat Protectia Copilului si i-a internat intr-un centru de plasament. De anul trecut din august nu i-am mai vazut. I-au luat din cauza conditiilor mizere si a saraciei in care traim“, a spus Florentina Capraru.

Autoritatile spun ca situatia celor doua familii le este cunoscuta si, in cel mai scurt timp, va fi rezolvata. „Am mers de doua ori la aceste familii. Am vorbit cu proprietarul imobilului sa-i mai lase sa stea in cladire inca o saptamina. Am dori sa-i cazam la Gradinita nr. 29, din Bucovat. Am facut deja o adresa la Inspectoratul Scolar si am vorbit cu Vadescu, directorul gradinitei“, a declarat Gheorghe Nedelescu, viceprimarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS