24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Au sosit carnetele de alocatii pentru elevi

La sediul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj au sosit ieri de la Ministerul Educatiei si Cercetarii 98.700 de carnete de alocatii pentru elevi. Linica Pasa, secretar al ISJ Dolj, spune ca acestea vor fi distribuite unitatilor scolare din invatamintul preuniversitar doljean incepind cu 1 septembrie, iar elevii vor intra in posesia acestora o data cu inceperea noului an scolar. Cuantumul alocatiei a ramas neschimbat.

155 de locuri la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Craiova

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Craiova organizeaza pina pe 19 iulie 2004 inscrieri pentru admiterea in anul scolar 2004-2005 la sectiile: teologie pastorala (55 de locuri-buget, 30 de locuri- taxa, numai pentru preoti incadrati, cintareti incadrati si vietuitori in manastiri); teologie-filologie, limba si literatura romana (15 locuri- buget, cinci locuri-taxa); teologie-filologie, limba si literatura straina – engleza, franceza, germana, rusa (zece locuri-buget, cinci locuri-taxa); teologie-asistenta sociala (25 de locuri- buget, zece locuri- taxa). Examenul de admitere se va desfasura in doua etape: proba eliminatorie, sustinuta de candidati pe 21 iulie, va consta in vizita medicala si testarea aptitudinilor la muzica bisericeasca. Proba scrisa la teologie dogmatica va avea loc pe 23 iulie. In media finala de admitere, nota obtinuta la examenul scris la teologie dogmatica va reprezenta 50%, 40% va reprezenta media generala a anilor de liceu, iar 10% – media de la bacalaureat.

Nu mai sint bani pentru saracii din Radovan

In comuna Radovan, ultima plata a ajutorului social pentru cele aproximativ 700 de persoane a fost facuta in luna iunie pentru luna mai. Mircea Ungureanu, referent la primarie, spune ca s-au platit doar 50% din drepturile cuvenite celor mai saraci dintre saracii satelor pentru ca nu au mai fost bani la bugetul local. „Mai asteptam ceva bani de la rectificarea bugetara, dar mari sperante nu ne punem. Acum este vara si oamenii isi mai gasesc de lucru cu ziua pe la cei care au pamint. Tragic va fi la iarna, cind nici nu mai avem de unde sa platim ajutoarele si nici de lucru nu vor mai gasi“, a spus referentul Ungureanu.

Facilitati pentru someri

Toti somerii din raza de activitate a Centrului de Somaj Bailesti beneficiaza de o facilitate nesperata. O data la trei luni, la dosarul de somaj ar trebui depusa o adeverinta pe care beneficiarii somajului ar trebui sa o aduca personal. Pentru a evita cozile de la centru si pentru a-i scuti pe oameni de drumuri si de cheltuieli, in fiecare comuna arondata va veni un functionar al centrului, care se va intilni cu cetatenii si va colecta documentele necesare.

Finantistii olteni si-au acordat prime de 1,3 miliarde

Camera de Conturi Olt a efectuat un control la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP), descoperind ca angajatii institutiei si-au calculat si acordat stimulente aferente activitatii desfasurate anul trecut in valoare de 1,3 miliarde de lei, reprezentind fondul de stimulente constituit in 2003. Inspectorii financiari au descoperit ca finantistii si-au calculat gresit primele, dispunind recuperarea celor 1,3 miliarde de lei, recuperare care s-a facut tot din fondul de stimulente, dar din fondul alocat acestui an. Camera de Conturi Olt verifica in prezent modul de derulare a contractelor intre Administratia Domeniului Statului (ADS) Bucuresti si societatile comerciale din judet, care au suprafete de teren concesionate de la ADS. Inspectorii financiari au depistat o singura firma aflata in aceasta postura. Este vorba despre SC CONCAS SA din Corabia, firma ce are catre ADS Bucuresti obligatii contractuale neonorate in valoare de 25,3 miliarde lei, plus penalitati de 17,7 miliarde de lei.

Tirg de flori la Drobeta Turnu Severin

Fundatia pentru Tineret Mehedinti organizeaza, in perioada 29 iulie – 1 august, tirgul de flori „Gradinile Severinului“, editia I. Manifestarea are caracter national si isi propune sa reuneasca la Drobeta Turnu Severin producatori si distribuitori a caror activitate este legata de flori, arbusti ornamentali, fori de gradina, aranjamente florale, mobilier gradini, ceramica decorativa si artizanala. Si-au anuntat participarea firme din Bucuresti,Timisoara, Cluj, Baia Mare, Pitesti, Oradea, Slatina, Arad, Sibiu, Piatra-Neamt. De-a lungul celor patru zile rezervate tirgului de flori „Gradinile Severinului“ vor fi amenajate standuri de prezentare si vinzare a produselor specifice, in holul Casei Tineretului si pe esplanada acestei cladiri. Manifestarea organizata in cooperare cu Centrul Cultural Mehedinti, Primaria si Consiliul Local Drobeta Turnu Severin se inscrie intr-un circuit national amplu, care promoveaza un concept nou privind relatia dintre om si mediul ambiant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS