9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitarii craioveni din Irak se pregatesc de intoarcerea acasa

Militarii craioveni din Irak se pregatesc de intoarcerea acasa

Misiunea militarilor Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova, cunoscuti sub numele de „Scorpionii Rosii“, plecati pe front in Irak, se apropie de sfirsit. Cei 405 militari craioveni se vor intoarce acasa la sfirsitul acestei luni. Timp de sase luni, ei au actionat in una dintre cele mai fierbinti zone ale Globului, in provincia Dhi Qar, din sud-estul Irakului. „Militarii nostri din Irak au executat misiuni de paza si aparare a unor obiective, culegere de date si monitorizare trafic prin patrulare; au actionat in posturi de observare in aria de responsabilitate, puncte de cercetare fixe si mobile, cercetarea unor zone, asigurarea securitatii unor echipe de tip VILLAGE TAM, precum si in actiuni umanitare. Misiunile craiovenilor au mai vizat asigurarea unui mediu sigur si stabil pentru populatia locala si pe operatiuni de ajutorare a populatiei civile“, a declarat capitan Renato Nadolu, ofiterul de relatii publice al Brigazii 2 Infanterie Moto Rovine.

Sustinatorii liderului siit Moqtada al-Sadr au atacat convoiul romanesc

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ a actionat in cadrul brigazii italiene „Bozzuolo del Friuli“, iar baza militara a „Scorpionilor“ este asezata la An Nasiriyah.

Misiunea cea mai periculoasa a avut loc in primavara, cind militarii craioveni au primit ordin sa monitorizeze comunicatiile din zona bazei militare.

Sustinatorii liderului siit Moqtada al-Sadr au atacat convoiul romanesc si au deschis focul asupra militarilor cu arme automate, aruncatoare de grenade AG-7 si mortiere de 82 de milimetri.

La rindul lor, infanteristii Batalionului 26 au tras cu toate categoriile de armament din dotare, au reusit sa iasa din ambuscada si au preluat un pod ocupat.

Nici unul dintre militarii craioveni nu a fost ranit.

„In ultima decada din iulie, militarii se intorc din misiunea «Antica Babilonia». Ei au luptat nu doar pentru apararea securitatii in zona de responsabilitate, ci au avut de infruntat si un inamic puternic, care este caldura. Acum sint asteptati cu drag de familii si de prieteni, cu care vor trai impreuna bucuria reusitei!“, a mai spus capitan Renato Nadolu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS