5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate15 familii traiesc intr-un focar de infectie

15 familii traiesc intr-un focar de infectie

15 familii locuiesc de zeci de ani la marginea Craiovei intr-un focar de infectie. Fara apa curenta si canalizare, oamenii se lupta cu mizeria si cu foamea. Cei mai „norocosi“ beneficiaza de ajutor social si de alocatia copiilor, resurse cu care pot supravietui. „Am facut de atitea ori plingere la primarie sa ne ajute si pe noi cumva. Chiar linga case avem un lac colector, care, pe timpul verii, produce un miros insuportabil. Abia putem sa respiram. Copiii s-au si imbolnavit. Mie mi-a murit sotia si acum trebuie sa am grija singur de baiat si de cele doua fetite. Serviciu nu am. Banii ii cistig muncind cu ziua pe unde apuc. Cind nu gasesc nimic de lucru, nu pot decit sa stau si sa ma uit la copii cum ma trag de mineca pentru ca le este foame. Ce sa fac altceva? Sa ma apuc de furat! Foarte rar am ce sa le pun copiilor pe masa. Nici curent electric nu avem. Cind nu fac rost de bani pentru luminari, ma duc in cimitir si le mai iau pe cele de la morminte. Oricum, ei nu mai au nevoie de ele“, a spus George V., unul dintre locuitorii de acolo.

Pentru bordeiele in care locuiesc acesti craioveni, nici unul dintre ei nu are acte. „Am incercat de mai multe ori sa trecem in legalitate, dar nu ne-a ascultat nimeni. In legatura cu lacul colector, am depus deja zeci de cereri la autoritatile din oras. Nu am primit nici un raspuns pina acum. Familia mea o duce foarte greu, pentru ca avem multi copii. Doi dintre ei sint premianti. Din pacate, sint nevoiti sa mearga la scoala cu hainele rupte si sa invete la luminare. Nu de putine ori au venit acasa plingind, ca au ris colegii de ei. Nu am ce sa le fac. Muncesc cit pot, dar tot nu ne ajung banii. Se plateste putin, iar preturile sint foarte mari. La noi pe strada nu ajunge nimeni. Aici sintem doar noi si cimpul“, a concluzionat Ilie Ifram.

Pentru a-si imbunatati situatia, oamenii au sapat o fintina si si-au amenajat si citeva grupuri sanitare. Insa, problema cea mai stringenta cu care se confrunta in continuare este lipsa curentului electric si mirosul de la apa din canal.

„Situatia celor care locuiesc aici, in special a romilor, este delicata. Acestia sint privati de cele mai elementare lucruri. Nu dispun de grupuri sanitare, apa curenta sau lumina. Noi i-am ajutat cum am putut, cu alimente sau cu bani. Ei au nevoie insa de ceva permanent, care sa le asigure traiul“, a declarat Vasile Velcu Nazdravan, unul dintre reprezentantii romilor din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS