24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Vaccinari gratuite pentru rujeola, rubeola si oreion

Copiii sub un an vor fi protejati impotriva celor trei boli ale copilariei: rujeola, rubeola si oreionul. Vaccinarile sint gratuite si se fac cu un produs nou, combinat, care protejeaza bebelusii impotriva acestor maladii. Planul National de Vaccinari include si o evidenta stricta a vaccinarilor de pe parcursul vietii, prin carnetul de vaccinari pe care fiecare copil il primeste la externarea din maternitate.

20 de organizatii locale ale PNL Gorj vor fi dizolvate

20 de organizatii locale din cadrul PNL Gorj vor fi dizolvate in perioada urmatoare din cauza rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale. Dorel Chiritescu, purtator de cuvint al PNL Gorj, a spus ca organizatiile care nu au obtinut macar un mandat de consilier local vor fi desfiintate si reorganizate: „Din pacate, am avut candidati la primarie care au luat doar 10 – 15 voturi. Nu avem nevoie de oameni pe care nici macar familia sau prietenii nu ii voteaza. Vor veni oameni noi, care vor reorganiza filialele unde au fost slabe rezultatele“.

Locuinte pentru tinerii proveniti din centrele de plasament

Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj a achizitionat trei apartamente in Tirgu Jiu pentru tinerii de peste 18 ani din centrele de plasament. Banii provin printr-un program cu finantare externa, de 2,5 miliarde de lei. In plus, DPDC Gorj a mai inchiriat doua garsoniere in care vor locui tot tineri de la casele de copii. Constantin Preoteasa, directorul DPDC Gorj, a spus ca acestia vor fi supravegheati de un asistent maternal.

CNAS pregateste o avalansa de controale

Echipe de specialisti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Ministerului Sanatatii vor efectua in perioada urmatoare numeroase controale. Sint vizate casele de asigurari de sanatate, directiile de sanatate publica, precum si furnizorii de servicii medicale. Vor fi verificate modalitatile in care furnizorii de servicii medicale respecta normele si calitatea serviciilor si daca se incadreaza in sumele prevazute pentru tipurile de investigatii clinice. Rezultatele vor fi inaintate Autoritatii Nationale de Control. Furnizorilor care incalca prevederile legii si nu respecta actul medical li se vor rezilia contractele cu casele de asigurari de sanatate. „Controalele vor fi neanuntate, iar judetele in care vor fi efectuate aceste verificari nu se cunosc. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este hotarita sa ia toate masurile necesare impotriva celor care nu respecta legea“, a declarat Daniela Gheorghe, purtatoare de cuvint a Casei de Asigurari de Sanatate Dolj.

Trei alesi locali din Gorj nu si-au clarificat situatia

Trei alesi locali din Gorj nu s-au hotarit daca vor renunta la mandate in favoarea scaunelor de functionari publici. Este vorba de consilierul local Ilie Lungu de la Rovinari, care este si inspector la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj, consilierul local de la Telesti, Ion Popescu, in prezent angajat la Directia Agricola Gorj, si Ion Pupaza, viceprimarul din comuna Aninoasa, membru intr-un consiliu de administratie. Daca pina astazi cei trei nu isi vor clarifica situatia, conducerea Prefecturii Gorj ii va actiona in instanta de Contencios Administrativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS