16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepararea brichetelor - o afacere nerentabila

Repararea brichetelor – o afacere nerentabila

Micii intreprinzatori, care isi facusera o afacere din reparatul brichetelor, sint, in prezent, in pragul falimentului. Cei mai multi craioveni prefera sa isi cumpere alte brichete decit sa le repare pe cele vechi.

Marin Iulian, unul dintre cei care isi cistiga astfel piinea, are 45 de ani. In urma cu zece ani si-a pierdut locul de munca si a decis sa se reprofileze reparind brichete.

„Cistigul pe care il am de pe urma lor este foarte mic. Daca sotia nu ar lucra nu am avea din ce sa traim. Acum apeleaza la noi doar cei care au brichete mai valoroase si vor sa le foloseasca in continuare. Restul prefera sa le arunce si sa cumpere altele noi. Preturile pe care le practic variaza in functie de buzunarul clientului. Oricum, mai mult de cinci mii de lei nu iau. Pe linga banii pe gaz si celelalte ustensile trebuie sa platim si dari la primarie, pentru ca stam cu masuta“, a povestit Marin.

Cei care sint mai vechi in aceasta meserie dau vina insa pe modernizare, iar „inamicul“ numarul unu al lor il reprezinta preturile derizorii ale brichetelor noi. „O bricheta buna se cunoaste de la o posta. Cele facute inainte de ’89 sint cele mai bune. Acum vezi peste tot numai ciurucuri, care se strica imediat. Din cauza preturilor cu care sint vindute, nici noi nu mai avem prea multi clienti. Vechii «brichetari» au renuntat de mult la aceasta meserie, preferind sa faca altceva“, a incheiat Franti Paul, care se ocupa de repararea brichetelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS