16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO batrina traieste alaturi de nepoate sub cerul liber

O batrina traieste alaturi de nepoate sub cerul liber

Se numeste Maria Miclescu si locuieste in Craiova. La cei 65 de ani este nevoita sa aiba grija de cele doua nepotele, pe care le-a adoptat. Dupa moartea mamei lor, fetele au fost parasite de tata, raminind astfel orfane. Dupa ce casa in care locuiau a luat foc, familia Miclescu este nevoita sa doarma acum sub cerul liber.

Maria a devenit mama a doua oara in urma cu noua ani, cind singura ei fata a murit, in urma unei crize de nervi. De atunci, a fost nevoita sa le creasca asa cum a putut pe cele doua nepotele: Mari si Angi.

„Mama lor era foarte bolnava. A fost internata o perioada si la Spitalul de nebuni din Poiana Mare. Avea mari probleme psihice. Sotul ei a adus-o in situatia aia, din cauza vietii imprastiate pe care o ducea. Cind fetele aveau numai sase luni, ea a murit. Tatal lor nu a asteptat nici sa o inmormintam si a plecat cu alta. De atunci, nu am mai auzit de el. Le-am luat eu pe fete la mine sa am grija de ele. Doar nu era sa le las pe drumuri! O duceam binisor pina acum ceva timp, cind ne-a luat foc casa. Nu era mare si nici frumoasa, dar macar aveam unde sa stam. Nici acum nu stiu exact ce s-a intimplat. Din pacate, au ars si toate actele pe care le aveam. Acum parca nici nu existam pentru ca nu mai avem nici acte de identitate. Iar bani sa le facem din nou nu avem de unde“, a spus Maria.

Singurul venit al familiei, 500.000 de lei

Ramasa pe drumuri la 65 de ani, Maria a fost nevoita sa aiba grija si de fete.

„Dupa ce am umblat pe la usile primariei am decis ca trebuie sa ma ajut singura. Am ajuns sa imi fac un fel de baraca la marginea Craiovei. Este de fapt doar un pat in care dormim toate trei. Pentru apa trebuie sa ne milogim pe la vecini. Doar asa nu murim de sete. Ma rog in fiecare zi la Dumnezeu sa nu mai ploua. Zilele trecute am acoperit baraca cu niste cartoane ca sa nu intre ploaia peste noi. Era totusi foarte frig noaptea. Am pus pe noi toate hainele, ca sa nu ne imbolnavim, dar Angi a inceput sa stranute si mi-a zis ca o doare spatele. Daca s-ar imbolnavi nu stiu ce as face. Nu am bani ca sa o duc pe la spitale“, a continuat femeia.

Singura sursa de venit de care dispune familia este alocatia fetelor, care abia trece de 500 de mii de lei. Maria mai munceste din cind in cind pe la vecine pentru a mai aduce un ban in casa. Nu sint insa de ajuns. Din aceasta cauza, nu de putine ori adorm nemincate.

„De ieri nu am mai avut ce sa le dau sa manince. Azi (ieri-n.r.) trebuia sa ma duc la o femeie sa o ajut sa sape in curte, dar imi zisa ca nu mai are nevoie de mine. Nu mai am nici un ban. WC-ul l-am amenajat eu cum am putut, putin mai incolo de pat. Lumina nu avem decit de la Dumnezeu. Mai iau fetele de la colegii de scoala luminari, dar de obicei isi fac temele, insa inainte sa se intunece. Viata pe care o ducem este foarte grea si nu stiu cit mai reusim sa supravietuim“, a incheiat Maria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS