12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

In Gorj, doar trei romi vor sa-si continue studiile

Romii din Gorj nu s-au ingramadit pe cele 62 de locuri din licee si din scolile de arte si meserii puse la dispozitia acestei etnii de catre Inspectoratul Scolar. Numai trei romi au dorit sa-si continue studiile. Doi dintre acestia s-au inscris la liceu, in clasa a IX-a, la fara frecventa, cu toate ca unul dintre ei are 42 de ani, iar celalalt 19 ani. Ermina Frunzaru, referent Retea Scolara in cadrul Inspectoratului Scolar Gorj, a spus ca inscrierea pe aceste locuri nu era limitata de media de la capacitate, singura conditie fiind sa promoveze acest examen: „Am avut locuri la toate liceele din judet. Data limita de depunere a dosarelor a fost 24 iunie. Cu toate ca aceia care au venit sa se inscrie au depasit acest termen, i-am primit. Au fost 34 de locuri in scolile de arte si meserii si 28 in licee“. Anul trecut, doar un rom s-a inscris pe locurile puse la dispozitia acestei etnii.

Birou unic de evidenta informatizata a doljenilor

Administratia doljeana lucreaza in prezent la un proiect de modernizare a unui camin care a apartinut Grupului Scolar Energetic din Craiova, pentru transformarea lui in birou unic pentru evidenta informatizata a persoanei.

Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei functioneaza acum in cadrul IJP Dolj insa, potrivit OUG nr.50/2004, el trebuie sa se demilitarizeze si sa treaca in subordinea administratiei locale. Aici se vor preschimba si vor fi eliberate toate actele de identitate, pasapoartele, actele de stare civila, permisele de conducere si certificatele de inmatriculare a autoturismelor.

Arestat dupa ce s-a plimbat cu masina altuia

Un tinar de 22 de ani, din Craiova, a ajuns la puscarie dupa ce a furat o masina sa se plimbe cu ea. Costel Petcu a sustras o Dacie 1310 in noaptea de simbata spre duminica, din Craiova, apoi, in speranta ca nu va fi prins de politie, i-a pus numere false de inmatriculare si a plecat la plimbare cu autoturismul, desi nu avea permis. Oamenii legii l-au depistat totusi, retinindu-l marti, iar Judecatoria Craiova a emis in aceeasi zi un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui, sub acuzatia de furt calificat, conducere fara permis si punerea in circulatie a unui autoturism cu numere false de inmatriculare.

Cei care l-au batut pe politistul Vasile, trimisi in judecata

Cei trei indivizi care au batut un politist al Biroului Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Tirgu Jiu au fost trimisi in judecata pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice. Anton Vasile Codoban, de 34 de ani, cu domiciliul in Austria, Nicolae Pisiu, de 33 de ani, din Tirgu Jiu, si Grigore Aurel Bacescu, de 24 de ani, tot din Tirgu Jiu sint cei care, la sfirsitul lunii iunie, l-au batut pina l-au lasat pe caldarim pe agentul sef adjunct Nicolae Vasile. Agentul de politie era insotit de un vecin, iar incidentul s-a petrecut in apropierea barului Phoenix din Tirgu Jiu. La scurt timp dupa ce l-au lasat pe politist fara cunostinta in plina strada, batausii au fost prinsi si dusi la politie. Dumitru Bocsan, prim-procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, a declarat ca batausii sint judecati in stare de arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS