Acasă Actualitate „Blonde“ lasate in soare, surogat de votca si Kapssalia expirata de un...

„Blonde“ lasate in soare, surogat de votca si Kapssalia expirata de un an

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au inceput ieri seria controalelor care vizeaza bauturile racoritoare si alcoolice. Primii luati in colimator au fost angrosistii care isi desfasoara activitatea in centrul comercial Banie. Pe linga cantitatile impresionante de suc si bere depozitate in soare, inspectorii OJPC au identificat si numeroase produse expirate si pastrate in conditii necorespunzatoare.

Angrosistii care comercializeaza bauturi alcoolice si racoritoare in tirgul comercial Banie nu se sinchisesc de conditiile de pastrare a produselor, prevazute de catre producatori. La absolut toate standurile care comercializeaza acest gen de marfa au fost gasite stive de navete sau baxuri cu bere si bauturi racoritoare pastrate in soare. Pentru ca spatiile de depozitare sint mici, comerciantii le-au extins si pe trotuarele din fata chioscurilor.

La SC INEJ COM SRL, gama de bauturi incalzite la soare era mai mult decit bogata: suc Frutti Fresh – care numai fresh nu era!, suc Adria si „blonde“ de toate marcile: Craiova, Golden-Brau, Newmarkt etc. Oferta societatii mai cuprindea si un sortiment de „bautura spirtoasa cu aroma de votca“ imbuteliata in sticle de cinci litri, cu depuneri, care, in afara de domnisoara sumar imbracata de pe eticheta, nu prevestea nimic bun.

Sortimente variate de biscuiti si fursecuri… expirate

SC DARELY IMPEX SRL oferea, pe linga bauturi „fierbinti“, si bautura alcoolica distilata cu aroma de caise Kapssalia, expirata de un an si jumatate.

Vecinii societatii amintite au depasit insa asteptarile si rabdarea inspectorilor Camelia Rosoga si Stelian Genoiu. Rafturile chioscului in care functioneaza societatea RTD TRADING SRL erau pline de cutii cu fursecuri si biscuiti cu crema expirate, iar celelalte cutii, chiar daca erau in termen, aveau ambalajul degradat si prafuit. In plus, produsele alimentare erau depozitate in acelasi spatiu cu tigarile, imprumutind mirosul acestora, iar citeva baxuri de ulei alimentar fusesera „uitate“ afara, pe o masa. Nici situatia vinzatoarei nu era mai „roz“. Aceasta nu avea analizele la zi si nu urmase cursurile de igiena.

Patronii societatilor urmeaza sa se prezinte in citeva zile la sediul OJPC cu documentele privind provenienta si calitatea marfurilor. Inspectorii promit amenzi usturatoare, indeosebi pentru SC RTD TRADING SRL.

Exit mobile version