15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate61 de proprietari au dat in judecata Primaria Tirgu Jiu

61 de proprietari au dat in judecata Primaria Tirgu Jiu

Primaria Tirgu Jiu a fost actionata in judecata de 61 de cetateni nemultumiti de modul in care li s-au rezolvat cererile de retrocedare a imobilelor confiscate abuziv de regimul comunist. 17 dintre aceste procese au fost pierdute de primarie, care trebuie sa puna in aplicare sentintele judecatoresti. Majoritatea celor care s-au adresat instantei de judecata au solicitat despagubirea in natura. Pentru ca a refuzat sa aplice hotaririle instantelor de judecata, primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a fost reclamat de patru persoane la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj pentru abuz in serviciu. Rodica Eugenia Diaconescu si Ioana Daniela Vonica au depus o sesizare penala pe numele primarului Circiumaru, pentru ca nu a emis o dispozitie de improprietarire a acestora cu un teren situat linga Piata Centrala din Tirgu Jiu, cu toate ca detineau o sentinta judecatoreasca in acest sens. O alta plingere penala impotriva primarului Circiumaru a fost facuta de Ligia Argintaru, care solicita, tot in baza unei sentinte judecatoresti, punerea in posesie cu o suprafata de teren si ridicarea conductelor de canalizare care trec pe proprietatea acesteia. Celelalte doua sesizari penale au fost depuse de Ion Irod si de Sorin Cocioaba. Primul revendica un teren in Tirgu Jiu, iar cel din urma solicita sa fie pus in posesie, conform unei sentinte a Tribunalului Gorj, cu o suprafata de 171 mp din Piata 9 Mai, pe care se afla amplasate mai multe tonete.

Primarul Circiumaru se disculpa

„In cazul Rodica Eugenia Diaconescu si Ioana Daniela Vonica, politia a propus scoaterea mea de sub urmarirea penala, pentru ca terenul in cauza a fost vindut de cele doua femei unei alte persoane, dupa ce au fost puse in posesie de executorul judecatoresc. Nu mai am ce decizie sa le mai dau. Consiliul local a aprobat ridicarea conductelor de canalizare de pe terenul care a fost retrocedat Ligiei Argintaru. In legatura cu terenul din Piata 9 Mai voi propune consiliului local sa aprobe o hotarire de punere in posesie. Primaria a atacat sentinta emisa de Tribunalul Gorj si procesul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu inteleg cum instanta i-a dat acestuia cistig de cauza, tinind cont de faptul ca zece persoane au solicitat terenul si toti au pierdut. In ceea ce il priveste pe Ion Irod, acesta a solicitat si a primit cu aceleasi documente mai multe suprafete de teren“, a spus primarul Florin Circiumaru cu privire la plingerile penale depuse impotriva sa.

20 de fosti proprietari si-au primit integral proprietatile

La Primaria Tirgu Jiu au fost depuse 1.165 de notificari, in baza Legii nr. 10 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv de regimul comunist. Primarul municipiului Tirgu Jiu a emis 205 dispozitii de solutionare a notificarilor. Dintre acestea, 124 se refera la acordarea de despagubiri, 25 de restituire partiala in natura si de inaintare de oferte de despagubiri pentru partile din imobile nerestituibile si 20 de dispozitii de restituire in natura a imobilelor. Constantin Radutoiu, seful Serviciului Juridic – Contencios, a spus ca despagubirile constau in titluri de valoare emise de Ministerul Finantelor si in actiuni acordate de AVAS la diferite societati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS