17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou spatiu de detentie in localitatea mehedinteana Vinjulet

Un nou spatiu de detentie in localitatea mehedinteana Vinjulet

Penitenciarul Drobeta Turnu Severin a luat masuri impotriva suprapopularii spatiilor de cazare ale unitatii. In penitenciarul severinean, pe cele 700 de locuri existente sint cazati aproximativ 900 de detinuti.

In aceasta toamna, Penitenciarul Drobeta Turnu Severin va inaugura un nou loc de detentie in localitatea Vinjulet, judetul Mehedinti, construit si dotat dupa standarde europene. Incepind cu luna septembrie, acest spatiu ofera inca 200 de locuri, urmind ca la finalizare in noul loc de detentie sa poata fi cazati 600 de detinuti. De asemenea, penitenciarul dispune de o ferma agrozootehnica situata la iesirea din comuna Simian, unde lucreaza aproximativ 100 de detinuti supravegheati de cadre militare. Produsele obtinute in aceasta ferma sint destinate acoperirii hranei zilnice a detinutilor. Aceasta mai ales ca in Penitenciarul Drobeta Turnu Severin sint si aproximativ 140 de detinuti suferinzi de boli grave sau incurabile, carora, pe linga o asistenta medicala permanenta, li se ofera si o alimentatie de regim.

„Penitenciarul de la Vinjulet va fi unul modern, aliniat la toate standardele europene. La ferma de la Simian vor fi cazati circa 100 de detinuti. Penitenciarul a contribuit cu fonduri proprii la construirea acestor doua edificii, anul acesta cu zece miliarde de lei, iar anul trecut, cu circa patru miliarde. Cele doua locatii vor imbunatati situatia Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin prin crearea acestor conditii aproape de normalitate“, a spus colonel Vasile Burcu, comandantul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

Cadrele militare din penitenciar vor deveni functionari publici

Incepind cu 1 octombrie, cadrele militare din Directia Generala a Penitenciarelor vor deveni functionari publici cu regim special. De curind a fost publicata in Monitorul Oficial Legea demilitarizarii penitenciarelor.

Potrivit articolului 3 din Legea 293 /2004 privind Statutul functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor, personalul din sistemul administratiei penitenciare este constituit din functionari publici civili cu statut special si din personal incadrat pe baza contractului individual de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS