11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul de Urgenta Craiova este in stare de alerta

Spitalul de Urgenta Craiova este in stare de alerta

Autoritatile sanitare craiovene iau masuri pentru a diminua efectele caniculei. Spitalul de Urgenta Craiova este in stare de alerta din cauza temperaturilor ridicate. Pentru a putea intra in operatii si a-si desfasura activitatea, medicii primesc cite doi litri de apa minerala pe zi. In aceste zile a crescut si numarul medicilor de la camerele de garda, pentru a face fata solicitarilor. „Am incercat sa luam masuri in toate sectoarele cu temperaturi foarte mari, cum sint bucataria, camera de sterilizare, centrala termica. In toate aceste locatii, temperatura a ajuns la cota critica. Pentru salariati asiguram doi litri de apa minerala. Am organizat mai bine activitatea serviciului de urgenta, in special in ideea ca vor fi solicitari si din teritoriu. In orice situatie sintem pregatiti sa suplimentam numarul personalului medical“, a declarat directorul Spitalului de Urgenta Craiova, medic Florin Petrescu.

„Noi le-am permis sa-si puna paturi sau cearceafuri ude la ferestre!“

O zi la 35-40 de grade Celsius pe un pat de spital este cumplita, oriunde ar fi internat pacientul: intr-o clinica universitara sau intr-un spital amarit. Au fost date dispozitii pentru suplimentarea turelor cu medici si asistenti medicali.

De asemenea, conducerea Spitalului de Urgenta Craiova a solicitat suplimentarea stocului de medicamente pentru cei care sufera din cauza temperaturilor ridicate.

„Vor fi asigurate solutii perfuzabile, cum ar fi calciu lactic, magneziu, glucoza, vitamine, hidro-electrolitice, hipo-tensoare, care sint necesare in aceasta perioada. Chiar astazi (ieri – n.r.) am dat un ordin sa se suplimenteze cota de medicamente, pentru a nu avea probleme in urmatoarele doua saptamini“, a precizat Florin Petrescu. Si pentru bolnavii internati in spital situatia este extrem de dificila. Numarul internarilor a crescut, spitalele sint aglomerate, iar pacientii nu au unde sa se refugieze.

Desi este cea mai mare unitate medicala din Oltenia, Spitalul de Urgenta Craiova nu are fonduri pentru instalarea aparatelor de climatizare. In aceste conditii, bolnavii se descurca asa cum pot.

„Noi le-am permis sa-si puna paturi sau cearceafuri ude la ferestre, ca sa mai faca putina racoare. Nu am putut sa facem mai mult. De aparate cu aer conditionat, nici nu se pune problema. Nu avem fonduri sa dotam atitea saloane“, a mai spus directorul Spitalului de Urgenta Craiova.

Caldura le creeaza probleme atit bolnavilor, cit si medicilor, care incearca sa se descurce cu ce au la indemina: deschid larg ferestrele, asaza un cearceaf umed si spera in adierea vintului.

Solutia temporara naste la rindul ei alte neajunsuri – tintarii si mustele, insecte care nu pot fi alungate din saloanele in care cite sapte-opt oameni incearca sa isi gaseasca vindecarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS