Pompierii olteni infrunta flacarile cu „antichitati“

Autori


Conducerea Grupului de pompieri „Matei Basarab“ al judetului Olt a organizat joi o conferinta de presa in cadrul careia a prezentat rezultatele activitatii desfasurate in primul semestru al acestui an. Conform comandantului pompierilor olteni, lt.col. Gheorghe Nastasie, oamenii unitatii au ajuns sa dea dovada de o imaginatie debordanta.

„De multe ori, cind mergem intr-o misiune intimpinam tot felul de obstacole pe care, practic, nu stii cum sa le rezolvi. Se crapa un furtun din cauza folosirii indelungate, daca au loc mai multe incendii unde este nevoie de scara sint probleme pentru ca nu avem decit o singura scara culisabila, ca sa nu mai vorbim despre scarile de imperechere si cele de baston“, a spus Nastasie.


Printre alte probleme cu care se confrunta pompierii olteni se mai numara lipsa costumelor de protectie (doar 40% asigurate), a pieselor de schimb pentru masinile de interventie, care, la rindul lor, au indeplinit de mult termenul de casare, mijloacele de transmisiuni de pe autospeciale „razbat“ doar pe o raza de circa doi kilometri, doar jumatate din aparatele de respirat cu aer comprimat sint asigurate, lipsa stingatoarelor de incendii atit de necesare pentru inceputurile de incendii, precum si lipsa furtunelor de tip C. Cea mai mare problema insa consta in cantitatea de combustibili alocata interventiilor, total insuficienta.

„Ni s-au tot promis masini de interventie de ani de zile, dar nu s-a intimplat nimic pina acum. Toti fac programe pentru dotari cu masini si alte asemenea lucruri. De patru ani asteptam ceva si nu am vazut nimic“, a precizat lt.col. Gheorghe Nastasie.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 10 iulie 2004

Top