10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn calculator a ajuns marul discordiei la Primaria Vinju Mare

Un calculator a ajuns marul discordiei la Primaria Vinju Mare

Angajatii Punctului de Informare „Europa“ din Vinju Mare sint nemultumiti ca viceprimarul urbei, Puiu Hirsovescu ( PNL), i-a deposedat de calculatorul si imprimanta cu care era dotat centrul, precum si de alte obiecte de birotica, pe care le-a instalat in biroul sau, pentru folosinta proprie. Calculatorul si imprimanta au fost repartizate de Consiliul Judetean Mehedinti in iunie 2003 Punctului de Informare „Europa“, care isi avea sediul pina in urma cu circa o saptamina in Casa de cultura a orasului. „Calculatorul si imprimanta au fost repartizate de Consiliul Judetean Mehedinti exclusiv pentru aceasta activitate. Bunurile ridicate de la noi au fost instalate in biroul viceprimarului, spre folosinta proprie, desi in primarie mai exista si alte calculatoare“, a spus Gheorghe Bratulescu, directorul casei de cultura si responsabil al Punctului de Informare „Europa“ Vinju Mare.

De partea cealalta, viceprimarul spune ca a mutat sediul Punctului de Informare, nu numai aparatura. El spune ca vechea locatie era necorespunzatoare, fiind linga sala de proiectie, in sediul Casei de Cultura. Prin aceasta mutare, viceprimarul spune ca le-a oferit locuitorilor orasului posibilitatea de avea acces la internet si in acelasi timp de a tine sub supraveghere pe cei doi functionari ai punctului, care nu fac altceva decit se joaca pe calculator. „Am mutat sediul pentru a facilita oamenilor accesul la informatie. In primarie nu putem sta intr-o singura incapere din lipsa de spatiu, iar calculatorul este pe biroul lui. Supararea mare este ca am luat calculatorul de acolo de unde doamna de la Cultura si cu domnul director Bratulescu jucau pocher pe computer. Cum activitati culturale nu prea sint, intr-un an au organizat doar <<Festivalul viei si vinului>> la Vinju Mare si ca urmare nu prea au ce face si se joaca pe calculator, iar disperarea mare este ca, fiind in birou cu viceprimarul, acum nu se mai pot juca“, a spus Puiu Hirsovescu, viceprimarul orasului Vinju Mare.

La Primaria Vinju Mare se bea cafea tainuita

Directorul Casei de cultura din Vinju Mare il acuza pe viceprimar ca a plecat la „vinatoare de capete“ prin institutie, fiind hotarit sub orice pretext sa faca schimbari in rindul personalului primariei.

„Inca de la primul contact cu oamenii, domnul viceprimar a facut amenintari cu restructurari masive pentru cei care nu vor face fata noilor cerinte. Nu cred ca noi trebuie sa tremuram in fata nimanui. Decit sa incerce sa ne intimideze cu lucrari de control, ar trebui sa le invete mai intii dumnealui“, a spus Gheorghe Bratulescu, directorul Casei de cultura Vinju Mare.

Viceprimarul spune ca doreste sa schimbe modul de lucru al functionarilor din Primaria Vinju Mare. Puiu Hirsovescu spune ca vrea sa-i determine pe acestia sa renunte la cafeaua tainuita si la tigara aferenta si sa acorde mai mult respect cetateanilor cu care intra in contact. „Eu am circulat mult in Uniunea Europeana inainte de a fi viceprimar. Am vazut ca acolo, cind intri intr-o primarie, te asezi pe un scaun in fata functionarului public, ii spui ce problema ai si din momentul acela functionarul rezolva problema, pune stampila, ia semnatura de la primar etc. Din prima zi la primarie le-am spus functionarilor ca noi tindem spre Europa si ca urmare vom implementa acest mod de lucru cu cetateanul. Ei s-au impotrivit pentru ca erau obisnuiti sa spuna: <<Vino mai tirziu!>> sau <<Du-te la biroul celalalt si ia semnatura!>>. Functionarii sint revoltati pentru ca i-am pus la munca, dar cetatenii sint foarte multumiti. In plus, le-am interzis sa mai consume cafea in timpul serviciului. Pot sa-si bea cafeaua inainte de a veni la serviciu sau in pauza de masa. Ei erau obisnuiti ca de la ora 8.00 la 9.30 sa isi bea cafeaua, iar cetatenii asteptau afara. Cafeaua cica trebuie tainuita. Eu cred ca in 10-15 zile se vor aseza lucrurile si cetatenii vor primi respectul care li se cuvine“, a spus Puiu Hirsovescu, viceprimarul orasului Vinju Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS