11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgoniseala de o viata, mistuita in zece minute

Agoniseala de o viata, mistuita in zece minute

Un incendiu a distrus ieri-dimineata garsoniera unei familii din Slatina. Marcela Chefalan, sotia proprietarului locuintei, tocmai iesise afara cu copilul pentru a-i cumpara acestuia ceva de la magazinul de peste drum. Dupa zece minute petrecute in magazin, timp in care a vorbit cu vinzatoarea si cu citeva vecine de bloc, Marcela a iesit afara auzind citeva sirene.

„Iesisem din casa ca sa cumpar pentru copil niste brinza topita de la magazinul de peste drum. Am lasat usa deschisa la garsoniera, ca noi asa facem daca tot stam la parter si, in plus, ne cunoastem vecinii si stim ca nu ar intra nimeni in casa. Dupa vreo zece minute am auzit niste sirene. Am iesit cu totii sa vedem ce este… Atunci am constatat ca erau pompierii si o ambulanta, care oprisera chiar in fata blocului meu. Nici atunci nu am banuit ca venisera la mine, pina cind mi-a spus cineva ca iese fum pe geamul de la garsoniera mea! M-am repezit imediat acolo, da’… era prea tirziu: nu se mai putea face nimic, iesea fum de nu vedeai pe unde pui piciorul! Au intrat pompierii si au pus furtunurile cu apa la treaba; s-a distrus chiar totul, nu a mai ramas nimic intreg!… Cica totul ar fi pornit de la un scurtcircuit la televizor, dar nu e asa, ca era stins. Poate de la priza, nu stiu! (…) Doamne, si aveam totul nou in casa, cumparasem o gramada de lucruri in rate anul asta. Ce ma fac acum? De unde sa mai fac rost de atitia bani, pacatele mele?…“, a spus, disperata, Marcela Chefalan.

Bunuri in rate, distruse

Ioana Cioconea, vecina de la apartamentul 9, a spus: „Nu stiam ce sa facem, cum sa intram ca sa-i mai salvam cite ceva din lucruri. Nu vedeam nimic, era fum peste tot… Nu a mai ramas nimic din lucruri. Si sint o familie simpla, doar barbatu-sau lucreaza, ea (Marcela Chefalan – n.r) sta acasa si are grija d-aia mici“. Vecinii au sarit in ajutorul Marcelei Chefalan. Au reusit sa mai salveze citeva jucarii, un vraf de haine din sifonierul facut scrum si un aspirator.

Doua autospeciale ale Grupului de Pompieri „Matei Basarab“ au intervenit pentru a stinge incendiul izbucnit la parterul blocului S5, situat pe strada Prelungirea Tunari. Din fericire, nici o persoana nu a fost ranita. In afara de baiatul de trei ani, familia Chefalan mai are un baiat, de opt ani, dar acesta era de o saptamina internat la Spitalul Judetean din Slatina, unde tocmai suferise o operatie.

Marcela Chefalan este disperata. In afara de faptul ca au ramas fara locuinta, cea mai grava problema este returnarea a peste 25 de milioane de lei. Suma reprezinta contravaloarea bunurilor cumparate de familia Chefalan in rate: un televizor color, un dublu casetofon, o canapea, o mocheta si o chiuveta din inox. Marcela Chefalan crede ca singura sansa de a iesi cu bine din tragedie este ca cineva de la primarie sau de la consiliul judetean sa o ajute cumva. Conform declaratiilor cpt. Cristian Croitoru din cadrul Grupului de pompieri „Matei Basarab“, cauza izbucnirii incendiului a reprezentat-o un scurtcircuit la instalatia electrica. Pagubele au fost estimate la aproape 80 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS