16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrazi cu risc mare in producerea accidentelor la Slatina

Strazi cu risc mare in producerea accidentelor la Slatina

Sase strazi din municipiul Slatina sint considerate zone cu risc ridicat in producerea accidentelor, din cauza numarului mare de coliziuni care se petrec aproape in fiecare zi. Potrivit unei situatii neoficiale existente la Inspectoratul Judetean de Politie Olt, in judet ar exista anumite zone care inregistreaza un numar foarte mare de evenimente rutiere, unele foarte grave. Un exemplu este DN 65 – E 574, ruta Slatina-Bals, loc unde s-au produs majoritatea din cele sase accidente de la inceputul anului si pina in prezent. In urma acestor accidente au decedat sase persoane si alte 12 au fost grav ranite.

Zona crepusculara din Slatina

Cea mai „infricosatoare“ strada din Slatina este bulevardul Alexandru Ioan Cuza, loc unde, in primele sase luni ale anului, s-au produs cinci evenimente rutiere. Pe locul urmator este strada Ecaterina Teodoroiu, cu patru accidente, strada Vintila Voda – trei accidente, strada Pitesti, bulevardul Nicolae Titulescu, strada Crisan, strada Primaverii, strada Cireasov si strada Ionascu. Seful Politiei Rutiere Slatina, subcomisar Nicolae Caramizaru, a spus ca majoritatea evenimentelor rutiere s-au produs din cauza pietonilor, care continua sa traverseze strada prin locuri nemarcate, iar cind se afla la o trecere semaforizata nu respecta culoarea rosie.

„Din pacate, numarul accidentelor rutiere care s-au produs in Slatina se mentine la un nivel ridicat fata de aceeasi perioada a anului trecut, cind au avut loc 28 de evenimente, cu cinci mai putine decit in acest an. Si numarul ranitilor este mai mare. Am avut raniti grav, dar din fericire nu am avut pina acum nici un accident mortal in municipiu, ceea ce nu pot spune despre situatia din restul judetului, unde inregistram deja un record nedorit in privinta persoanelor decedate si a celor grav ranite“, a precizat Caramizaru.

In ceea ce priveste perioada din zi cind au avut loc cele mai multe accidente rutiere se pare ca miezul zilei (12.00-18.00) este momentul propice pentru producerea unor asemenea tragedii – 16 accidente. In intervalul orar 18.00-24.00 au avut loc 11 evenimente rutiere. Cresterea numarului de accidente rutiere a determinat autoritatile din Slatina sa adopte unele masuri: s-au reamenajat marcajele de circulatie, s-au inlocuit indicatoarele deteriorate si s-a instalat un gard pe spatiul verde amenajat pe bulevardul A. I. Cuza. Cea mai semnificativa masura de protectie o reprezinta insa numarul tot mai mare al controalelor rutiere, in special in zonele unde sint amenajate treceri pentru pietoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS