13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbator linga groapa de gunoi a orasului

Abator linga groapa de gunoi a orasului

Locuitorii de pe strada Abatorului din Mofleni sint nemultumiti din cauza conditiilor neigienice in care au fost „condamnati“ sa-si duca traiul. Groapa de gunoi a orasului, aflata chiar in spatele gospodariilor, dar si resturile de animale aruncate de la abatorul din zona ii determina pe multi sa regrete ca au ales sa aiba locuinta intr-un astfel de cartier. In spatele gradinilor, oamenii s-au obisnuit sa gaseasca bucati de carne, oase, resturi menajere.

O data cu venirea caniculei, aerul din zona a devenit irespirabil, iar locuitorii cartierului sint nevoiti sa stea cu usile si ferestrele inchise. „Casele noastre sint asezate linga un focar de infectie. Resturile de animale si mizeria au adunat haite de ciini in zona. Mirosul face aerul irespirabil… Ne trezim cu ciinii sfisiind bucati de carne in fata portilor sau chiar intrind cu animalele sacrificate in curti! Am facut numeroase sesizari la primarie pentru desfiintarea gropii de gunoi din zona, dar am obtinut doar promisiuni.Cine a mai pomenit ca un abator sa se afle linga o groapa de gunoi?“, a spus Ion Selaru, de 61 de ani.

Maidanezii „fura din remorci“ bucati de carne!

Angajatii Abatorului Mofleni spun ca nu sint vinovati de maldarele de gunoi si ca resturile animale nu provin din incinta firmei lor, desi la poarta ciinii se infrupta din bucati de carne. „Avem contract cu SC HERMAN SRL, crematoriul de la Podari. La groapa de gunoi vin si arunca resturi ale animalelor sacrificate numeroase abatoare din Craiova! Noi avem ciinii nostri in curte… Poate intra altii din afara si fura din remorci resturi de carne…sau poate vin cu bucatile de carne de la rampa cu mizerie!“, a declarat Aurel Cotora, director economic al Abatorului Mofleni.

Problema mizeriei si a mirosului insuportabil nu a ramas doar la nivelul Mofleniului. Locuitorii strazii Muntenia, din cartierul Catargiu, sint si ei nemultumiti. „Am cumparat de curind teren pentru casa in aceasta zona. Mizeria asta greu de descris. Ciinii tirasc dupa ei schelete de animale, bucati de carne! Avem copii si nepoti, iar mizeria si mirosul ne pot imbolnavi! Ar trebui sa fie sesizata Directia Sanitar-Veterinara, daca primaria nu se lasa impresionata!“, a spus Gheorghe Dobran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS