10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate26.000 de doljeni saraci, in pericol sa piarda ajutoarele sociale

26.000 de doljeni saraci, in pericol sa piarda ajutoarele sociale

Familiilor cu venituri reduse din Dolj, beneficiare ale ajutoarelor sociale acordate conform Legii nr. 416/2001, a venitului minim garantat, li s-ar putea taia finantarea incepind cu semestrul doi al acestui an, din lipsa de fonduri.

Conform lui Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, institutia a consumat deja pe semestrul I circa 117 miliarde de lei in acest sens, fondurile ramase fiind extrem de mici, ajungind la 45 de miliarde de lei. „Deocamdata nu stim ce decizie sa luam in privinta repartizarii acestor fonduri. Sa le distribuim in semestrul II, dar in cuantum mai mic, sau sa le pastram pentru perioada de iarna, sperind ca la rectificarea bugetara vom obtine si alti bani. Asteptam informatii de la nivel central pentru a lua o decizie“, a spus Prioteasa.

In consecinta, nu este exclus ca in semestrul doi al anului 2004 familiile defavorizate din Dolj sa nu mai primeasca ajutoare sociale conform Legii nr. 416/2001. Ultimul raport pe aceasta tema consemna ca in judet exista circa 26.000 de beneficiari ai unor astfel de ajutoare. Din lipsa de fonduri, ei nu pot beneficia de indexarile cuantumului acestora, stabilite prin hotarire de guvern la inceputul anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS